Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: error 30 w 5D MK II

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Mi error30 wyświetlał się w taki sam sposób w 50D.Też wyczytałem, że prawdopodobnie chodzi o defekt migawki, ale po wysłaniu na Żytnią otrzymałem info, że to co trzeba wykonać, to: "naprawa układu lustra" cena 280pln. Naprawy dokonano w jeden dzień, niczego nie wymieniano i z kosztami kuriera zapłaciłem niecałe 280pln. Po naprawie 50-tka działa bez zarzutu.
    oby kolego trąba twojego słonia nie wpadła w kaktusy

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

dziś dzwoniłem na Żytnią i moje pełne zaskoczenie... Pan - bardzo miłym głosem - bardzo chętnie, bez żadnych westchnień na moje upierdliwe pytania typu: a czy może to być po stronie softu, a nie mechaniczne uszkodzenie, a czy faktycznie może to być uszkodzenie mechanizmu lustra skoro lustro się podnosi, a migawka ani drgnie..?? Pan spokojnie odpowiadał
    Teraz najważniejsze: wiele słyszałem iż teraz to już tylko w jedynkach migawkę wymieniają przed gwarantowanym przebiegiem (w 5D 2 przed 150tys. ) za friko.
    Pecha mam, bo puszcze stuknęło 2 lata i kilka dni lecz jeśli będzie to wina stricte migawki -wymienią za friko, bo aparat ma 118 tysi.

Coś już napisał Awatar Inka
    Miasto
    Podhale

Domyślnie

Trzymam kciuki! Nasze 30D właśnie wraca z serwisu....
    :wink:

Domyślnie

powodzenia, daj znać jak się finalnie potoczyło

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

będę... na bieżąco.. ufam, że faktycznie w serwisie się tak na ++ pozmieniało. Jeszcze jeden atut by nie zmieniać systemu, choć po tym jak kurier z DHL-u na pamięć wpisywał dane i adres w list przewozowy.. nie wiem już czy taką pamięć ma czy faktycznie nie zmienić na N..??
    Jeśli jednak się okaże, że po zmianie systemu wystarczy do kuriera sygnał puścić, a on już za 30 minut się pojawi bez podawania adresu i otwierania zlecenia...??

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów