dziś dzwoniłem na Żytnią i moje pełne zaskoczenie... Pan - bardzo miłym głosem - bardzo chętnie, bez żadnych westchnień na moje upierdliwe pytania typu: a czy może to być po stronie softu, a nie mechaniczne uszkodzenie, a czy faktycznie może to być uszkodzenie mechanizmu lustra skoro lustro się podnosi, a migawka ani drgnie..?? Pan spokojnie odpowiadał
Teraz najważniejsze: wiele słyszałem iż teraz to już tylko w jedynkach migawkę wymieniają przed gwarantowanym przebiegiem (w 5D 2 przed 150tys. ) za friko.
Pecha mam, bo puszcze stuknęło 2 lata i kilka dni lecz jeśli będzie to wina stricte migawki -wymienią za friko, bo aparat ma 118 tysi.
Trzymam kciuki! Nasze 30D właśnie wraca z serwisu....
:wink:
będę...na bieżąco..
ufam, że faktycznie w serwisie się tak na ++ pozmieniało
. Jeszcze jeden atut by nie zmieniać systemu, choć po tym jak kurier z DHL-u na pamięć wpisywał dane i adres w list przewozowy.. nie wiem już czy taką pamięć ma czy faktycznie nie zmienić na N..??
Jeśli jednak się okaże, że po zmianie systemu wystarczy do kuriera sygnał puścić, a on już za 30 minut się pojawi bez podawania adresu i otwierania zlecenia...??![]()