Póki co wszystko działa bez zarzutu poz tymi irytującymi dźwiękami więc nie chcę się doszukiwać problemów tym bardziej, że wiele osób to potwierdza. Może faktycznie to taki urok, zobaczymy.
Póki co wszystko działa bez zarzutu poz tymi irytującymi dźwiękami więc nie chcę się doszukiwać problemów tym bardziej, że wiele osób to potwierdza. Może faktycznie to taki urok, zobaczymy.
Swoja 100 kupilem rok temu z nowym dekielkiem. Jak wroce do domu, zobacze jaka ma date produkcji.
A ciekawe czy Ktoś z tego powody wysyłał szkło do serwisu ? Jeżeli tak to co tam zdiagnozowali ? I jak wiele było takich egzemplarzy. ?
Jaki jest rok produkcji Twojego szkła?
No to nie kupuj nowych L-ek ze stabilizacją. A poważnie - tak się jednak składa, że szkłem 70-200 2.8 IS II zrobię z ręki nieporuszone zdjęcia obiektów statycznych przy czasie 1/6 sek na ogniskowej 200mm, mimo że IS zgrzyta przy starcie i zatrzymaniu niewiele ciszej od 100-ki macro. A mnie się akurat ręce trzęsą, to ciekaw jestem osiągów ludzi-statywów
, którzy z ręki bez is'a robią 1/10, a są tacy. Na 1/30 sek pracuje się już komfortowo. To teraz powiedz jakie czasy musiałbym ustawiać bez tak wydajnego stabilizatora dla ogniskowej 200mm, i ile to by było EV światła mniej, ha? A że coś tam słychać - taka technologia, lepiej nie ma póki co. No i jeśli to co jest w EFS 18-55 nazywasz stabilizacją, to 100-ka Macro posiada hiper-mega-stabilizację. Oczywiście forumowych malkontentów nic nie zadowoli, ale mnie na ten przykład całkiem ona odpowiada, zwłaszcza razem z dołączonym super ostrym i fajnym optycznie szkłem, oraz śmieszną ceną całości.
[QUOTE=Kuba1;1214373]Jaki jest rok produkcji Twojego szkła?
UB1009
Znaczy 2013? No, to ciekawe, że masz cichą stabilizację. Może wyłączona.
Gdzie można znaleźć datę produkcji ? W nowszych modelach jest głośniejsza ?
U mnie coś tam wibruje, podczas wykonywania zdjęć, ale to jest tak subtelne, że ja tego niesłyszę:-)