Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: canon 100mm 2.8L macro - dziwne zgrzytanie w systemie autofocusa

Bywalec Awatar gregorio1972
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: canon 100mm 2.8L macro - dziwne zgrzytanie w systemie autofocusa

Póki co wszystko działa bez zarzutu poz tymi irytującymi dźwiękami więc nie chcę się doszukiwać problemów tym bardziej, że wiele osób to potwierdza. Może faktycznie to taki urok, zobaczymy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez gregorio1972 Zobacz posta
    Póki co wszystko działa bez zarzutu poz tymi irytującymi dźwiękami więc nie chcę się doszukiwać problemów tym bardziej, że wiele osób to potwierdza. Może faktycznie to taki urok, zobaczymy.

Oby działał jak najdłużej. Przed chwila sprawdziłem na swoim egzemplarzu i pracuje bardzo cicho. Słychać delikatną mało słyszalną pracę IS. Ciekawe skąd taka rozbieżność pomiędzy egzemplarzami. Może do jakiegoś momentu instalowali inny IS

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Swoja 100 kupilem rok temu z nowym dekielkiem. Jak wroce do domu, zobacze jaka ma date produkcji.

Miasto
    Nowy Sącz

A ciekawe czy Ktoś z tego powody wysyłał szkło do serwisu ? Jeżeli tak to co tam zdiagnozowali ? I jak wiele było takich egzemplarzy. ?

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    U mnie działa cichutko, wg mnie u ciebie nie działa normalnie.
    Jaki jest rok produkcji Twojego szkła?

Cytat Zamieszczone przez zain Zobacz posta
    to jakaś dziwnie głośna ta stabilizacja, miałem już w rękach 18-55 is (kilkanaście sztuk), 17-85 is(też kilka sztuk), tamrona 17-50 vc, i sigmę 18-125 os i w żadnym obiektywie ze stabilizacją ,który miałem do tej pory żadnych zgrzytań tego typu nie było. A są to tanie obiektywy a nie L ki za kilka tysięcy
    No to nie kupuj nowych L-ek ze stabilizacją . A poważnie - tak się jednak składa, że szkłem 70-200 2.8 IS II zrobię z ręki nieporuszone zdjęcia obiektów statycznych przy czasie 1/6 sek na ogniskowej 200mm, mimo że IS zgrzyta przy starcie i zatrzymaniu niewiele ciszej od 100-ki macro. A mnie się akurat ręce trzęsą, to ciekaw jestem osiągów ludzi-statywów , którzy z ręki bez is'a robią 1/10, a są tacy. Na 1/30 sek pracuje się już komfortowo. To teraz powiedz jakie czasy musiałbym ustawiać bez tak wydajnego stabilizatora dla ogniskowej 200mm, i ile to by było EV światła mniej, ha? A że coś tam słychać - taka technologia, lepiej nie ma póki co. No i jeśli to co jest w EFS 18-55 nazywasz stabilizacją, to 100-ka Macro posiada hiper-mega-stabilizację. Oczywiście forumowych malkontentów nic nie zadowoli, ale mnie na ten przykład całkiem ona odpowiada, zwłaszcza razem z dołączonym super ostrym i fajnym optycznie szkłem, oraz śmieszną ceną całości.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

[QUOTE=Kuba1;1214373]Jaki jest rok produkcji Twojego szkła?

UB1009

Uzależniony

Znaczy 2013? No, to ciekawe, że masz cichą stabilizację. Może wyłączona .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Znaczy 2013? No, to ciekawe, że masz cichą stabilizację. Może wyłączona .
    Koniec 2013. A to wy na włączonej sprawdzacie

Miasto
    Nowy Sącz

Gdzie można znaleźć datę produkcji ? W nowszych modelach jest głośniejsza ?

Uzależniony

U mnie coś tam wibruje, podczas wykonywania zdjęć, ale to jest tak subtelne, że ja tego niesłyszę:-)

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów