Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: z 350d na 60d

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    fotoG3,
    nigdzie nie napisałem, że 350 jest lepszy. Jest po prostu lżejszy i bardziej poręczny. Na tym koniec zalet.
    nooo, jest też - na dzień dzisiejszy - tańszy :wink:
    choć pamiętam, jak swojego kupowałem - nówkę miesiąc po premierze - za 3200,- brutto

Różnica w wys. iso jest kolosalna; w 350 iso 1600...
    ciekawe i celne uwagi

natomiast drażnią mnie przyciski do szybnkiej zmiany iso, af i pomiaru; są za płytkie, trzeba je aktywować;
    zgadza się, IMHO te guziczki to jedna z najpoważniejszych wad 60D :-|

przydaje się natomiast podświetlanie górnego wyświeltacza - to rewelacyjne ułatwienie we wnętrzach o słabym świetle.
    ej, no akurat 350D też miał podświetlany drugi LCD, choć faktycznie był on z tyłu.

natomiast to, co zawsze mnie denerwowało i czego nie można było zrozumieć, to to, że w 350D podświetlenie LCD zawsze gasło natychmiast po dotknięciu spustu . w serii xxD podświetlenie nie gaśnie po dotknięciu spustu i można dalej coś tam sobie kręcić.

Nie otrzymałem instrukcji w jęz. angielskim, poza domem męczę się z tą po niemiecku; polska instr. jest tylko na płycie (czy to normalne?)
    niezbyt normalne jeżeli chodzi o nasz rynek, choć zapewne normalne, jeżeli kupiłeś aparat przywieziony z Niemiec w bagażniku... :wink:
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

mxw,
    aparat (60D) kupiłem w "normalnym" stacjonarnym sklepie w Krakowie...
    Muszę zapytać panów, skąd mają te dostawy (instrukcje były też po francusku, włosku i holendersku - razem 4 księgi).
    O, cholera, prawie 5 lat fociłem 350 i nie wpadłem na to, że można podświetlić ekranik.
    Nieźle...

Zaletą 350 jest nadal ładny obrazek. I to nawet na wyższych iso, tyle, ze fotka musi byc ostra, dobrze naświetlona. Mam wrażenie, że af 350 gubił się w sztucznym świetle (zwł. "na" szerokim kącie), kiepsko sprawował się też z 50/1.8.
    Ja za swoją 350 dałem 2700 (już wchodziło 4000d).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta

zgadza się, IMHO te guziczki to jedna z najpoważniejszych wad 60D :-|
    Jak dal mnie to płaskie guziczki są super bo można odszukać właściwy bez patrzenia.
    Iso ma znacznik, który można wyczuć opuszkiem palca, potem tylko przesuwamy palce na odpowiedni guziczek, gdyby były wypukłe niewygodnie by się to robiło.
    Podobne oznaczenia są np. na klawiaturach komputerowych.

Dopiero zaczyna Awatar fotoG3

Domyślnie

igor58
    Niestety z szumami tak już jest , że kolorową kaszkę widać głównie w czerniach - tam jest najmniej światła - w stosunku do dobrze naświetlonego białego prawidłowo oddana czerń może być nawet o 6-7przysłon ciemniejsza czyli jest tam 100razy mniej światła.

W 60D wszystkie czujnika AF są krzyżowe i powinny działać OK.

Optymalizacja dla wysokich ISO w 450D jest OK. Różnice nie są kolosalne, ale widać różnicę i jest po prostu lepiej. Optymalizacja za to mocno spowalnia aparat i chcąc robić szybkie serie należy ją wyłączyć. Jednak w trybie pojedyńczych zdjeć nie ma to znaczenia.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na temat działania (i końcowego efektu) optymalizacji słyszałem różne opinie...
    W Neksie działa to nieźle, tutaj (60D) jeszcze nie sprawdzałem... (ale zamierzam, skoro chwalicie).

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Domyślnie

fotoG3,
    /.../
    Nie otrzymałem instrukcji w jęz. angielskim, poza domem męczę się z tą po niemiecku; polska instr. jest tylko na płycie (czy to normalne?)

/.../
    60-kę kupiłem w EURO RTV-AGD , orginalna instrukcja po polsku w formie książeczki była w komplecie ...
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacam Zobacz posta
    Jak dal mnie to płaskie guziczki są super bo można odszukać właściwy bez patrzenia.
    Iso ma znacznik, który można wyczuć opuszkiem palca, potem tylko przesuwamy palce na odpowiedni guziczek, gdyby były wypukłe niewygodnie by się to robiło.
    Podobne oznaczenia są np. na klawiaturach komputerowych.
    Wiosna, lato, jesień - super, ale widzisz to w zimie ? (zwłaszcza w rękawiczkach :-P )
    Mam 60D i troszkę się o to martwię :-P

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Muszę zapytać panów, skąd mają te dostawy (instrukcje były też po francusku, włosku i holendersku - razem 4 księgi).
    Identyczne zestawy książeczkowe są z pixmanii (Francja).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Brak instr. po angielsku, to chyba tylko we Francji...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Brak instr. po angielsku, to chyba tylko we Francji...
    Jak jest instrukcja po polsku to zwykle nie ma po angielsku , ale jak jedna z tych dwóch jest, to co za różnica jakie są dodatkowo ?
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów