Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Artefakty w Win 7

Dopiero zaczyna

Domyślnie Artefakty w Win 7

Otóż mam problem po zainstalowaniu Win 7: we wszystkich przeglądarkach (infranview, faststone) oraz edytorach (PS, LR) otwarty plik (jpg, cr2, tiff) ma artefakty na przejściach tonalnych np na jednolitym tle.
    Przykładowo światło lampy padające na niebieską ścianę wygląda jak koncentryczne kręgi czy fale bez płynności.

Crop 100%

Zetknął sie może ktoś z podobnym problemem?

Pozdrawiam
    zostało 5D z 550EX i apetyt na zycie

Domyślnie

Na wszystkich fotkach się tak dzieje czy tylko na Twoich z jednego body ?

Początki nałogu Awatar Adlatus
    Miasto
    Puszczykowo

Domyślnie

Ja tu nie widzę żadnych kręgów. Sprawdź ile kolorów wyświetla Twój monitor, powinien pracować w trybie 32 bitowym. Przy niższych mogą być kręgi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Masz zły profil do monitora zainstalowany w windowsie, wywal go albo poszukaj innego.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adlatus Zobacz posta
    Ja tu nie widzę żadnych kręgów. Sprawdź ile kolorów wyświetla Twój monitor, powinien pracować w trybie 32 bitowym. Przy niższych mogą być kręgi.
    Na tym cropie kręgów nie ma, ale są artefakty. Kręgi widać na większych powierzchniach.
    I są 32 bity.
    zostało 5D z 550EX i apetyt na zycie

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AniaCzajka Zobacz posta
    Na tym cropie kręgów nie ma, ale są artefakty. Kręgi widać na większych powierzchniach.
    I są 32 bity.
    Może spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki od grafiki nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SebaWolf Zobacz posta
    Może spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki od grafiki nic innego nie przychodzi mi do głowy.
    A mi przychodzą dwie rzeczy:

1. Przestaw monitor w inne miejsce

2. Zmień kabel sygnałowy i/lub zasilający. Sprawdź czy połączenie komp <-> monitor jest bez **** przejściówek (np. sub-dvi). Jeśli nie masz pod ręką innych kabli spróbuj poruszać końcówkami lub wyjmij i włóż ponownie odpowiednie końcówki w odpowiednie gniazda.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez AniaCzajka Zobacz posta
    Na tym cropie kręgów nie ma, ale są artefakty. Kręgi widać na większych powierzchniach. I są 32 bity.
    No, ale kochana to są artefakty niejako "firmowe" Canona - było o tym (kasza manna w dzień na niebieskim niebie, iso 100, 5D help to taka podpowiedź do googla) milion razy na różnych forach. Każdy sprzęt ma swoje artefakty
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 07-04-2011 o 10:30 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Uprawnienia umieszczania postów