Cholernie wkurza mnie powoli wchodzące na portale z fotkami 'kumoterstwo' ludzi którzy - z trudnych do odnalezienia powodów - 'głaszczą się po tyłkach' dając sobie wspaniałe komentarze i jadąc po innych ludziach - 'na znak'... Nie rozumiem skąd sie bierze takie zachowanie? Dzieci czy co?... Ostatnio miałem kilka naprawdę dobrych fotek na plfoto - które w końcu zdecydowałem się usunąć i jeszcze raz je uploaduje. Wszystko dlatego, że kiedy 'osmieliłem się' strzelić naprawdę ostrą (nie ukrywam) lecz bardzo konstruktywną krytykę do zdjęcia pewnej dziewczyny po licznych 'tyłkoliżacych' komentarzach które były już wcześniej (zdjęcie było naprawdę - kiepściutkie - już moderator powinien je usunąć - przedstawiało typową 'waginę' w mało interesującym ujęciu wraz z kilkoma ułożonymi wokół 'ludzikami' z serii 'lego' - nic co by chociaż 'słowem' podchodziło pod 'sztuka') - to 'w ramach zemsty' otrzymałem pod tymi dwoma publikowanymi ostatnio zdjęciami krytyke typu (cytaty): 'do ****' / 'zjebane' / 'mało interesujące' / 'popieprzony autor' itp. przez dokładnie tych samych ludzi którzy wychwalali zdjęcie ww. panny. No ja naprawdę tego nie rozumiem.. Sprawdzałem - czy to aby nie jedna osoba wszystko pisze, ponieważ zdjecia tych ludzi były powiedzmy na 'jednym poziomie' (czyt. średnim z uwzględnieniem na 'niski') - patrzyłem nawet po EXIF'ach, no i wyszło na to, że różne aparaty, różne nazwiska.....
Ale kumoterstwo istnieje - kiedyś ktoś mi mówił o tym - na początku się śmiałem.. teraz rozumiem. Skąd tacy ludzie się biorą?... Po 'kij' teraz te portale z fotkami, jak jest tylko subiektywna ocena 'ładne / brzydkie' a nie krytyka z konstruktywną nutą 'co zrobić aby było lepiej'....