Witam
Pomóżcie forumowicze - borykam się z pewnym problemem. Potrzebuję program graficzny - nie musi mieć żadnych wyspecjalizowanych opcji, byle by wyświetlał pliki JPEG na ekranie komputera. Chodzi jednak o to, aby wyświetlał pliki automatycznie po ich dograniu do wskazanego katalogu.
Mam np. katalog /home/proot/fotki
I program 'nasłuchuje' ten katalog. Ostatnim dogranym plikiem do tego katalogu jest np. 120.jpg - program wyświetla go na ekranie komputera. Ale! Gdy ktoś 'w sieci' dogra plik 121.jpg - program musi go podmienić na ekranie. Rozumiecie?
Chcę po prostu, aby program cały czas wyświetlał najświeższy plik graficzny znajdujący się w katalogu
Znacie takie narzędzie? Dla porównania taką funkcjonalność ma np. system Lightroom firmy Adobe, ale jest to zbyt potężne narzędzie, ja potrzebuję tylko 'wyświetlania' najnowszej fotki w katalogu
Uprzedzając ciekawskich - mam studio fotograficzne, a w nim m.in. aparat Canon 5D MKII z przystawką Wifi. Gdy fotograf robi zdjęcie, chcę aby automatycznie pojawiało się na monitorze komputera, który 'zbiera' fotki przez FTP'a. Będzie to podgląd dla fotografa i modelek Pomóżcie