Patrze na allegro i zadko cos takiego sie trafia. Jest jeden zestaw z TC ale drogo cche gosc. Wstrzymam sie na razie i zobaczymy ile uskladam. moze na Lke 2.8 dozbieram... ale bez IS![]()
Canon EF 75-300 4-5,6 IS USM
Canon EF 70-200/4 L USM
Patrze na allegro i zadko cos takiego sie trafia. Jest jeden zestaw z TC ale drogo cche gosc. Wstrzymam sie na razie i zobaczymy ile uskladam. moze na Lke 2.8 dozbieram... ale bez IS![]()
dSLR + coś tam...
Sigma 70-200 2.8 EX nowiutka, z Hongkongu za ok 2700zl juz z przesylka:
http://tinyurl.com/6ce7h
TC musisz sobie sam poszukac :P
Coraz bardziej przekonuje sie do ebay.de niz allegro... czesto lepsze ceny a wysylka najczesciej : Deutschland,Europa . My juz jestesmy w Europie![]()
"Final item price will be exclusive of VAT/TAX. I will try my best to reduce it." - co oznacza, że jeśli się nie uda i doliczą VAT to będzie 3400 PLN.Sigma 70-200 2.8 EX nowiutka, z Hongkongu za ok 2700zl juz z przesylka:
Arkan
Pentax K-5 II, Leica M9
po wezwaniu do urzedu celnego, piszesz im pisemko w ktorym deklarujesz wartosc sprzetu.. mozna napisac ze to uszkodzony i uzywany obiektyw a jego wartosc rynkowa to powiedzmy $150 ... u mnie to przeszlo..
He he, a ty brzydalu :wink: .
Ja też poluję na tę Sigmę ale wpierw Tamronik 28-75.
Vitez, powiedz mi o dwóch sprawach. Nie kwestionuje jakości optyki tego tamrona, ale interesuje mnie szczelność tego obiektywu. Często fotografuje i w pyle i wilgoci, no i trochę się obawiam. Jeszcze jedno, czy od momentu zakupu zaczęły pojawiać sie jakieś luzy na pierścieniach. Proszę o opinie i nieściemnianie :wink:
P.S. wiem że marudzę, ale 1700 PLN'ów piechotą nie chodzi![]()
Cosik czarnego + [EF20 f/2,8] + EF28 f/2,8+ EF50 f/1,8+ EF100 f2,0
uszczelniane beda tylko L'ki niestety... skazany jestes albo na 17-40.. albo na 2(4)8-70.. niestety cena jest krotnoscia ceny tego tamrona..
W Warszawie kierownikiem jest facet, który zna sie na fotografii. Jak jest niefart i przesyłka trafii do niego to chce widzieć dokumenty potwierdzajace uszkodzenie, naprawę itd., a jak nie to najniższa udokumentowana cena w Polsce i od tego VATZamieszczone przez Czacha
![]()
Arkan
Pentax K-5 II, Leica M9
Nie bede ryzykowac zciagania z HongKongu. Mysle o Niemcach ale na razie negocjuje cene w kraju. zobaczymy.
dSLR + coś tam...
HK jest oki - przetestowanea ceny maja lepsze niz za zachodnia granica.. ;-)
W jaki sposob im placisz? przelewe osobiscie robiony czy ktorys z systemow platnosci internetowej?
dSLR + coś tam...