Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: Wymiana zoomów C na stałki C

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar Jan Bielecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PK70 Zobacz posta
    Tez myślę o stałkach do FF (5DmkII),
    ale w testach w optyczne.pl napisali:

Canon EF 50 mm f/1.4 USM: bardzo duże winietowanie na pełnej klatce.
    Canon EF 35 mm f/1.4L USM: winietowanie [..]monstrualne na pełnej klatce,

co na to użytkownicy FF, czy to bardzo przeszkadza ?
    Czytając takie słowa w kwestii 35mm 1.4 mam poczucie życia w innej rzeczywistości. A ten kto to pisze chyba głównie zajmuje się ich recenzowaniem bez opuszczania laboratoryjnego pokoju i robienia realnych zdjęć
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    To może miałeś jakąs trafioną 50-tkę, nie mówie, że to cud na miarę eLek, ale bardzo dobre szkło, które za te pieniądze jest warte każdego gorsza.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ja mam sztukę od pełnej dziury ostrą, nie mówię, że żyleta. Przymknięcie daje moim zdaniem bardzo dobre efekty.

W sumie nie wiem czemu wszyscy tak jeżdża po tej 50-tce, jak już wcześniej pisałem w innym wątku, mogli dać full USMa, bo to zdaje się wielu przysłania oczy.
    50 1.4 jest bardzo przyzwoitym obiektywem. Mówię o tym jako użytkownik 50 1.2, która pomimo pięknej plastyki jest kpiną na poziomie kalibracji AF. Musiałem parę tygodni się pomęczyć, żeby jako tako to szkło trafiało a i tak szału nie ma. I nie jest to kwestia pecha, sporo egzemplarzy tak ma.
    Przy czym moja 50 1.2 nie leży bezczynnie - to jest fantastyczne narzędzie gdy filmuje się 5d mkII
    Ostatnio edytowane przez Jan Bielecki ; 14-05-2011 o 12:31 Powód: Automerged Doublepost
    Podpis nie zawierający treści komercyjnych

Uprawnienia umieszczania postów