Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: ttl w lampie na body + wyzwalanie radiowe pozostałych lamp bez ttl

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jeśli przez PC wyzwala na błysk właściwy a nie pomiarowy to sprawa rozwiązana Dzięki serdeczne.
    Miłego dnia
    moja www

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Koledzy,
    podłączam pytanie tu, ponieważ potrzebuję właśnie takiego ustawienia - próbuję wyzwolić bezprzewodowo lampę 430EX na odbiorniku Pixel Knight (PK) oczywiście przez nadajnik (PK) podłączony do body przez kabel (PC); na sankach ma działać druga lampa (na razie na etapie zakupu).
    Nabyłem kostkę e-ttl do canona oraz kabel PC. Walczę z podłączeniami i dochodzę do tego, że wszystkie inne możliwości działają tylko… nie ta której potrzebuję , tzn.:
    1. body –> sanki –> kostka (PC) –> lampa na kostce – DZIAŁA
    2. body –> wyjście (PC) –> kabel (PC) –> kostka (PC) –> lampa na kostce - DZIAŁA
    wniosek – kabel PC i kostka są OK
    3. body –> sanki –> nadajnik PK –> odbiornik PK -> lampa na odbiorniku PK poza body (on/slave) – DZIAŁA
    wniosek – nadajnik i odbiornik PK są OK
    4. body –> wyjście (PC) –> kabel (PC) –> kostka (PC) –> nadajnik PK -> lampa na odbiorniku PK poza body (on/slave) – NIE DZIAŁA
    Wszystko jest dobrze do momentu gdy nie podłączę nadajnika PK na kostce, od razu przestaje sygnalizować komunikację z body (niebieska dioda). Nadajnik i odbiornik ustawione na grupę A, kanał CH01.
    Ja już nie mam pomysłów, może coś doradzicie? Po prostu tak się nie da? Jakieś specjalnie ustawienia? Co robię źle?
    Dzięki

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów