Jeśli przez PC wyzwala na błysk właściwy a nie pomiarowy to sprawa rozwiązanaDzięki serdeczne.
Jeśli przez PC wyzwala na błysk właściwy a nie pomiarowy to sprawa rozwiązanaDzięki serdeczne.
Miłego dniamoja www
Koledzy,
podłączam pytanie tu, ponieważ potrzebuję właśnie takiego ustawienia - próbuję wyzwolić bezprzewodowo lampę 430EX na odbiorniku Pixel Knight (PK) oczywiście przez nadajnik (PK) podłączony do body przez kabel (PC); na sankach ma działać druga lampa (na razie na etapie zakupu).
Nabyłem kostkę e-ttl do canona oraz kabel PC. Walczę z podłączeniami i dochodzę do tego, że wszystkie inne możliwości działają tylko… nie ta której potrzebuję , tzn.:
1. body –> sanki –> kostka (PC) –> lampa na kostce – DZIAŁA
2. body –> wyjście (PC) –> kabel (PC) –> kostka (PC) –> lampa na kostce - DZIAŁA
wniosek – kabel PC i kostka są OK
3. body –> sanki –> nadajnik PK –> odbiornik PK -> lampa na odbiorniku PK poza body (on/slave) – DZIAŁA
wniosek – nadajnik i odbiornik PK są OK
4. body –> wyjście (PC) –> kabel (PC) –> kostka (PC) –> nadajnik PK -> lampa na odbiorniku PK poza body (on/slave) – NIE DZIAŁA
Wszystko jest dobrze do momentu gdy nie podłączę nadajnika PK na kostce, od razu przestaje sygnalizować komunikację z body (niebieska dioda). Nadajnik i odbiornik ustawione na grupę A, kanał CH01.
Ja już nie mam pomysłów, może coś doradzicie? Po prostu tak się nie da? Jakieś specjalnie ustawienia? Co robię źle?
Dzięki