-
Pełne uzależnienie
Jeśli przez PC wyzwala na błysk właściwy a nie pomiarowy to sprawa rozwiązana
Dzięki serdeczne.
-
-
Bywalec
Koledzy,
podłączam pytanie tu, ponieważ potrzebuję właśnie takiego ustawienia - próbuję wyzwolić bezprzewodowo lampę 430EX na odbiorniku Pixel Knight (PK) oczywiście przez nadajnik (PK) podłączony do body przez kabel (PC); na sankach ma działać druga lampa (na razie na etapie zakupu).
Nabyłem kostkę e-ttl do canona oraz kabel PC. Walczę z podłączeniami i dochodzę do tego, że wszystkie inne możliwości działają tylko… nie ta której potrzebuję , tzn.:
1. body –> sanki –> kostka (PC) –> lampa na kostce – DZIAŁA
2. body –> wyjście (PC) –> kabel (PC) –> kostka (PC) –> lampa na kostce - DZIAŁA
wniosek – kabel PC i kostka są OK
3. body –> sanki –> nadajnik PK –> odbiornik PK -> lampa na odbiorniku PK poza body (on/slave) – DZIAŁA
wniosek – nadajnik i odbiornik PK są OK
4. body –> wyjście (PC) –> kabel (PC) –> kostka (PC) –> nadajnik PK -> lampa na odbiorniku PK poza body (on/slave) – NIE DZIAŁA
Wszystko jest dobrze do momentu gdy nie podłączę nadajnika PK na kostce, od razu przestaje sygnalizować komunikację z body (niebieska dioda). Nadajnik i odbiornik ustawione na grupę A, kanał CH01.
Ja już nie mam pomysłów, może coś doradzicie? Po prostu tak się nie da? Jakieś specjalnie ustawienia? Co robię źle?
Dzięki
Uprawnienia umieszczania postów