Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: EOS 30 czy 33?

Domyślnie EOS 30 czy 33?

witajcie,
    właśnie przymierzam się do zakupu analoga i trochę podczytując forum doszłam do wniosku, że brałabym 30 albo 33. Wiem, że 30 ma ten eye-control. Chciałam się zapytać, czy to jest przydatne czy można zrezygnować? (Noszę okulary - gdzies czytałam, że to może być problematyczne)

Mam na oku teraz aukcję na allegro z 33 za 300zł z 28-90, torbą i paroma innymi drobiazgami - warto? Jedyny mankament to przebieg - kilka tysięcy zdjęć wg sprzedającego.

Będę wdzięczna za rady
    C60D + C33 + 50mm f/1.4 + 24mm f/2.8 + 24-70mm f/2.8 + 70-200mm f/4 + Speedlite 430EXII + Metz 58 AF-2

http://anksfoto.pl/

Domyślnie

eye-control sobie odpusc, teraz od szybkostrzelności jest cyfra, analogiem spokojnie wiec eye-control sie nie przyda i tak.
    Sebastian Małachowski

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anks Zobacz posta
    Wiem, że 30 ma ten eye-control. Chciałam się zapytać, czy to jest przydatne czy można zrezygnować? (Noszę okulary - gdzies czytałam, że to może być problematyczne)
    Eye-control działa tak, że rozproszona wiązka lasera o małej mocy, skanuje ruch gałki ocznej. Na podstawie odczytu sprawdza, w które miejsce wizjera i jak długo patrzysz. Wtedy ustawia autofokus na wskazany okiem punkt AF. Niestety w okularach oko jest za daleko od wizjera i funkcja nie działa.
    Poza tym, cały ten układ ma ogromne opóźnienie. Zanim nauczysz się z tego korzystać i skutecznie uzywać minie bardzo dużo czasu. Przydatnośc funkcji jest wielce dyskusyjna i podobnie ja Gary uważam, że całkowicie zbędna.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

dzięki chłopaki

kupiłam tego 33 za 300zł
    C60D + C33 + 50mm f/1.4 + 24mm f/2.8 + 24-70mm f/2.8 + 70-200mm f/4 + Speedlite 430EXII + Metz 58 AF-2

http://anksfoto.pl/

Uprawnienia umieszczania postów