Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: optymalny obiektyw do C 550 D - Tamron 17-50 ?

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    na zwykłym LCD NEC-a AccuSync®AS221WM,
    najczęsciej 10x15, rzadko więszke,
    uprawiam fotorgrafię czysto amatorską,
    nie powiem czasami brakuje mi światała na 18-135
    Jakiś czas temu sprzedałem sigmę 18-50/f2.8 za 750zł, bo przeszedłem bardziej na stałki. Tamron jest od niej ostrzejszy, ale mimo wszystko to był bardzo dobry obiektyw. W sumie to trochę żałowałem, że go sprzedałem.
    Zastanowiłbym się właśnie nad tą sigmą ze względu na stos. cena/jakość i za różnicę w cenie kupił sigmę 30mm/f1.4 (używki na allegro po 1000-1200zł). Będziesz miał uniwersalność, jakość i dobrą światłosiłę Sprzęty oczywiście używane.

O monitor i odbitki pytałem dlatego, że nowe monitory z małą plamką są i tak bardzo ostre a na tak małych odbitkach to nawet lekko nietrafione zdjęcia nie irytują lekką nieostrością. Dlatego uważam, że nie ma sensu tak bardzo przejmować się parametrem ostrości przy wyborze obiektywu (przy takim oglądaniu zdjęć wynikowych).

W razie czego mam gdzieś trochę sampli z S18-50.
    Miłego dnia
    moja www

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez browar Zobacz posta
    Proszę o podpowiedź czy ta stała jasność tegoż obiektywu ma tak istotne znaczenie i będzie miała duży wpływ na jakość zdjęć bo w tej kwestii nie umiem sobie na to pytanie odpowiedzieć ?
    Szczerze? Jesli nie umiesz sobie na to pytanie odpowiedziec to nie potrzebny Ci jest Tamron, ktorego nie dosc ze nie wykorzystasz to jeszcze bedzie mial mniejszy zakres ogniskowych. Kup z tym kit'em 18-135 i cwicz kadry.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Pewnie się jeszcze torchę pozastanawiam nad tym wszytkim nim dojrzeję do zmiany kit-a...
    A może zamiast zamieniać C na T, dokup jakąś stałkę. Za ok. 400 zł. masz już plasticzaka EF 50/1.8, ale da się nim niezłe fotki zrobić, a światło lepsze niż Tamiego.:-D
    Bardziej uniwersalna na APS-C byłaby Sigma 30mm f/1.4 tylko trzeba sprawdzić trafianie AF.
    zapraszam do mego Bloga ...
    | 6D | 16 | 40 | 100L IS | 400L | 17-40L | 70-200L IS |

Pełne uzależnienie

Domyślnie

poszukaj wątków na temat ostrzenia tamronem (na szerokim kącie) było tego sporo może poprawili, może ludzie przywykli i nic nie piszą.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    poszukaj wątków na temat ostrzenia tamronem (na szerokim kącie) było tego sporo może poprawili, może ludzie przywykli i nic nie piszą.
    Do czego niby ludzie mieli przywyknąć? Używałwem tego szkla przez okrągły rok i na krótszym końcu zachowywał się jak należy
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów