Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 72

Wątek: Canon 60d VS. sony alfs a55

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

A autor watku napisal 4 - CZTERY posty w temacie na 6 str i nie wiemy nawet co konkretnie chce kupic
    Na moje ma cisnienie na filmowanie i wiekszy % idzie ku Sony.
    Kup ostatni hit ktory reklamowala Martyna Wojciechowska, duzo osob mialo problemy i padaly im te aparaty- temat na forum sony na oficjalnej stronie sony polska.
    I nie wiem jak ten wizjer sie tam sprawuje, nie mialem tego przy oku, ale obstawiam ze to poprawiony wizjer z czasow minolty seria Z, wiec zapewne niezle ziarno- ale nie mam pewnosci.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I jak Ci na zalezy na dobrym,pewnym trzymaniu-ergonomii, to kup sobie moze Nikona D3100. Tanie, foty fajne strzelisz i film sobie tez nakrecisz.
    Zalecil bym lustrzanke tzw entry level, bo watpie zeby autor watku inwestowal nie wiadomo ile w nowe szkla.Kit w nikonie daje rade, a jak doplacisz kupisz ten aparat z dwoma obiektywami. Jeden na spacer do parku ,a drugi lekki zoom bo ogniskowa do 105 o ile pamietam. Gdybym nie chcial czuc aparatu w rece i nie zalezalo by mi na koleczku,dodatkowym ekranie na gorze korpusu pewnie bym kupil tego nikona.
    Ostatnio edytowane przez luck1985 ; 06-05-2011 o 10:04 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Zależy do jakich cropów, do tych starszych 17-40 podejdzie, ale do 18mpix-owych już średnio, po prostu nie wyrabia. Ja wolę na cropie 17-85, które też jest używalne od 5,6-8, ale za to sporo dłuższe i ze stabilizacją.
    no do 50D, przy sRAW może i by dało radę, mam rzeczone 17-85 - nie narzekam, taniocha a czasami wyjdzie fajne zdjęcie
    tak czy ianczej dla amatora to 4 max 5 szkieł i można obstrzelać więcej nawet niż się zamierza optimum do którego dążę to dwa zoomy(krótko, długo) i dwie stałki(szerzej, potretówka). Może kiedyś UWA, ale wystarczy nie o mnie tu.
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisnrj Zobacz posta
    no do 50D, przy sRAW może i by dało radę, mam rzeczone 17-85 - nie narzekam, taniocha a czasami wyjdzie fajne zdjęcie
    tak czy ianczej dla amatora to 4 max 5 szkieł i można obstrzelać więcej nawet niż się zamierza optimum do którego dążę to dwa zoomy(krótko, długo) i dwie stałki(szerzej, potretówka). Może kiedyś UWA, ale wystarczy nie o mnie tu.
    Najlepiej mieć jeden, góra dwa obiektywy przy sobie i więcej energii wkładać w szukanie kadrów, niż tachanie tego badziewia.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

zgadza się, ale ogólnie wolałbym mieć szklarnię w liczbie sztuk powiedzmy 4 i mieć coś w zanadrzu na okazje ze światłem, jak i bez niego, a to co zabieram selekcjonować przed wyjściem z domu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nikon 5100 (jeśli założyciel wątku wciąż niczego nei kupił)

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Nikon 5100 (jeśli założyciel wątku wciąż niczego nei kupił)
    Taa i kupować obiektywy z silnikiem...

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A czemu nie? Do pełni szczęścia brakuje jeszcze tylko 85/1.8 i amator jest w pełni usatysfakcjonowany.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

W D5100 dorzucili chyba śrubokręt.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    poprawka, jednak nie.
    Ostatnio edytowane przez krisnrj ; 07-05-2011 o 11:34 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    A czemu nie? Do pełni szczęścia brakuje jeszcze tylko 85/1.8 i amator jest w pełni usatysfakcjonowany.
    Tak tylko cenowo znowu jest gorzej, bo to i droższe. Jedni twierdzą, że szybsze owszem, ale i gorsze optycznie (z mojego punktu widzenia).

W serii D3xxx-d5xxx nigdy nie będzie śrubokręta. Wiadomo, że współcześnie ludzkie zakupy związane z lustrem kończą się na kitach 18-55 + 55-200/250 + 50/1.8 - z czego czasem większa część zakupuje mega zoom czy to 18-135 czy 18-200.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Wiadomo, że współcześnie ludzkie zakupy związane z lustrem kończą się na kitach 18-55 + 55-200/250 + 50/1.8 - z czego czasem większa część zakupuje mega zoom czy to 18-135 czy 18-200.
    Coś w tym jest.
    Mowa tu o osobach, które nie interesują się fotografią, chcą dokumentować życie rodzinne i zamiast kompakta kupują lustro, a potem... tylko tak jak napisałeś. Więc po co?!

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów