Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 98

Wątek: dowod swietosci

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez b'Art
    OK to Twoje zdanie.
    Ja zaś myślę, że Papierz był najpierw Normalnym Człowiekiem i nie zwracał uwagi na takie pierdy.
    BTW Ktoś z Was ma w skanie albo linku oryginalne słowa autora?
    Ja ich nie czytałem, przypuszczam, że 95% z nas też nie. Ale dyskusja idzie już na najwyższych tonach... Chciałbym więc dokładnie je przeanalizować.
    Jakoś nie bardzo rozumiem do czego w mojej wypowiedzi się odnosisz. Zdanie Bujaka czytałem.

http://www.twojaksiazka.com.pl/x_C_I...91-410002.html
    http://info.wiara.pl/index.php?grupa=4&art=1134482264
    Ostatnio edytowane przez Raff ; 28-12-2005 o 16:28

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Bez obrazy Coronado, rozmowa toczy sie o zniekształcaniu przekazu i wpływaniu tym sposobem na kupujących, tak to robią tabloidy i inne śmieci rynkowe. Stąd moja krótka hipotetyczna "notatka" - która zupełnia przekształca obraz, kłamie i zmienia obraz rzeczywisty. Mam nadzieję, że Cię nie obraziłem. Jeśli tak. Przepraszam
    Nic sie nie stalo ale dalej nie lapie specjalnie czemu akurat taki przyklad podales ale moze jestem zbyt objedzony po swietach i wolniej mysle.

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raf_1975
    Jakoś nie bardzo rozumiem do czego w mojej wypowiedzi się odnosisz. Zdanie Bujaka czytałem.

http://www.twojaksiazka.com.pl/x_C_I...91-410002.html
    http://info.wiara.pl/index.php?grupa=4&art=1134482264
    Piszesz, że się nie zgadzasz.. ja, że OK masz swoje zdania a ja swoje..
    i tyle rgds to Cracovia

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

CYTAT
    "Opowieść Adama Bujaka: - Przygotowując album, szukałem długo w archiwaliach i znalazłem sporo niepublikowanych zdjęć. Niektóre troszkę straciły przez ćwierć wieku na kolorze, niektóre nie wyglądały na dostatecznie ostre. Zaniosłem jednak je wszystkie do Białego Kruka. Na drugi dzień dzwoni do mnie Leszek Sosnowski i mówi: "Słuchaj, sfotografowałeś aureolę wokół Ojca Świętego". Myślałem, że żartuje albo ma jakieś przywidzenia. Przekonałem się jednak, że to nie omamy! Ja też widziałem wokół Ojca Świętego aureolę. Było to ujęcie zrobione w czasie pierwszego papieskiego spotkania opłatkowego w Rzymie 6 stycznia 1979 r. Oglądaliśmy slajd bardzo wnikliwie i nie znajdowaliśmy wytłumaczenia tego zjawiska. Na pewno nie widziałem aureoli czy poświaty wtedy, gdy fotografowałem; coś takiego bym pamiętał. Opracowywaliśmy wiele tysięcy fotografii i naprawdę sporo o niej wiemy, ale tego zjawiska nie jesteśmy w stanie wytłumaczyć - twierdzi Bujak.

Chcąc wypromować wydany w nakładzie 25 tys. egzemplarzy album, Bujak razem z Sosnowskim wciągnęli w intrygę nawet abp. Stanisława Dziwisza, byłego osobistego sekretarza Jana Pawła II. Spotkali się z nim 9 grudnia, a potem pochwalili się na stronie internetowej: "Arcybiskup przyjął diapozytyw z wdzięcznością, z uwagą wysłuchał opowieści o okolicznościach jego powstania i orzekł, że fotografia zostanie włączona do dokumentów w procesie beatyfikacyjnym Jana Pawła II".

w/w cytat z drugiego linku Raf_1975

Nie będę dalej komentował , wystarczy...
    Ostatnio edytowane przez b'Art ; 29-12-2005 o 01:13

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

CYTAT
    "Opowieść Adama Bujaka: - Przygotowując album, szukałem długo w archiwaliach i znalazłem sporo niepublikowanych zdjęć. Niektóre troszkę straciły przez ćwierć wieku na kolorze, niektóre nie wyglądały na dostatecznie ostre. Zaniosłem jednak je wszystkie do Białego Kruka. Na drugi dzień dzwoni do mnie Leszek Sosnowski i mówi: "Słuchaj, sfotografowałeś aureolę wokół Ojca Świętego". Myślałem, że żartuje albo ma jakieś przywidzenia. Przekonałem się jednak, że to nie omamy! Ja też widziałem wokół Ojca Świętego aureolę. Było to ujęcie zrobione w czasie pierwszego papieskiego spotkania opłatkowego w Rzymie 6 stycznia 1979 r. Oglądaliśmy slajd bardzo wnikliwie i nie znajdowaliśmy wytłumaczenia tego zjawiska. Na pewno nie widziałem aureoli czy poświaty wtedy, gdy fotografowałem; coś takiego bym pamiętał. Opracowywaliśmy wiele tysięcy fotografii i naprawdę sporo o niej wiemy, ale tego zjawiska nie jesteśmy w stanie wytłumaczyć - twierdzi Bujak.
    Cynizm i tyle. Kto chce niech wierzy.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemoc
    Cynizm i tyle. Kto chce niech wierzy.
    Albo jesteśmy świadkami tworzenia nowego dogmatu krk. Może cała zadyma wokół JPII pozwoli większej ilości ludzi dostrzec mechanizmy działania tej organizacji.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    Albo jesteśmy świadkami tworzenia nowego dogmatu krk.
    Wykorzystywanie przez wydawce i fotografa smierci JPII do zarobienia na albumie to dla Ciebie tworzenie dogmatu?

Może cała zadyma wokół JPII pozwoli większej ilości ludzi dostrzec mechanizmy działania tej organizacji.
    Jakie mechanizmy masz na mysli?

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Pisząc o tworzeniu dogmatu mam na myśli przyszły dogmat o świętości JPII. W RM słyszałem teksty o zasiadaniu JPII pospołu z Jezusem i Marią.
    A mechanizmy? Otóż chodzi mi o mechanizmy manipulacji ludźmi oraz przejmowania władzy. No i komercję, która aż kłuje w oczy.
    O innych sprawach, przez szacunek dla uczuć religijnych, nie będę wspominał.

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Może cała zadyma wokół JPII pozwoli większej ilości ludzi dostrzec mechanizmy działania tej organizacji.
    Albo zrobić powtórkę z historii. Wszak średniowieczna Święta Inkwizycja, która skazała na stos tysiące ludzi za "heretyzm" istnieje w strukturach Kościoła do dziś i nazywa się Kongregacja ds Nauki i Wiary. Za czasów JP II przewodniczył jej Joseph Ratzinger !

Co do p. Bujaka - każdemu życzę, by jak on umiał wykorzystać nadarzającą się okazję i zarobić duże pieniądze za swoje fotografie - nie czyniąc przy tym nikomu krzywdy ;-)
    Pozdrawiam
    Marek

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Pisząc o tworzeniu dogmatu mam na myśli przyszły dogmat o świętości JPII.
    Ogloszenie kogos swietym to nie jest dogmat.

W RM słyszałem teksty o zasiadaniu JPII pospołu z Jezusem i Marią.
    RM nie ma mozliwosci oglaszac dogmatow. Jak uslyszysz od Jozia Ratzingera, albo kolegium kardynalow, to zglos sie ponownie.

Chodzi mi o mechanizmy manipulacji ludźmi
    Przyklad?

oraz przejmowania władzy.
    Ludzie kosciola sa takimi samymi obywatelami jak ty i ja i tak samo jak my dwaj maja prawo przejmowac wladze.

No i komercję, która aż kłuje w oczy.
    Co rozumiesz przez pojecie komercji?

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów