Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
arkusz sklejki ma 155x155 cm. wyjdą z tego 4 sztuki ringów 75 cm koszt całkowity 4szt z wycieciem wyszlifowaniem 150zł, więc 37,50zł/szt. na jednego ringa używam 2 szt, 12 zarówek 40W po 3,15zł/szt to 37zł, do tego oprawki po 1,40zł/szt to 16,80zł, kable wyłącznik wtyczka, 17zł... razem 145,80zł za ringa 75cm. Ja sobie jeszcze do tego zrobiłem tak, że 12 zarówek mam podzielone na trzy sekcje osobno zapalane 4/8/12 a dodatkowo przed żarówkami instaluję plexi opalową aby uniknąć punkcików w oczach, zastanawiam się też w jaki sposób zamontować materiał taki jak na softboxach z otworem w srodku na obiektyw, rozproszy swiatło. żarówki mogę wymienić na 60W gdyby było za mało. Wszystkie kable są pochowane a na tylniej ściance są tylko 3 wyłączniki i gniazdo na podłaczenie kabla. Tak czy inaczej ring z tymi wszystkimi bajerami będzie mnie kosztował mniej niż 400zł, więc jakby nie liczyć koleś chce Cie naciagnąć
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jak będę miał trochę czasu to zrobię rendering projektu i pokażę jak to ma wyglądać, a jak już skończę to podeślę zdjęcia
bardzo jestem ciekaw jak to wygląda (pleksi), możesz wrzucić?