Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Wątek: Ring jak u Piecha, czy/ ile warto?

Coś już napisał

Domyślnie

z tymi wentylatorkami to już mały kombajn będzie, jaki stojak do tego planujesz bo swoją wagę to będzie zapewne miało?

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

nie bedzie to takie cięzkie...cos około 4kg więc nawet na najtańszym boomie da sie powiesić, rzecz w tym, ze powieszone w jednym punkcie moze sie obracać wiec zwykły wieszak do teł zeby mocowane było w dwóch punktach, moze sie hustać, byle sie nie obracał. Wentylatorki są leciutkie a zasilacz nie musi przecież byc wielki, przeciez one prawie prądu nie ciagną, ale to rtlko w przypadku gdyby miało się cos aż tak nagrzewać zeby odkształcało plexi.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    najlepiej dwa wentylatory po dwóch stronach takie 12 cm - jeden z nadmuchem a drugi żeby wyciągał..
    to czy bedą nawiewne czy wyciagowe zależy tylko od zamocowania, muslałem o tym zeby wiały raczej a nie wyciągały, próby zapewne beda konieczne
    Ostatnio edytowane przez Adso ; 04-04-2011 o 15:01 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta

to czy bedą nawiewne czy wyciagowe zależy tylko od zamocowania, muslałem o tym zeby wiały raczej a nie wyciągały, próby zapewne beda konieczne
    Lepiej chłodzą jak są ustawione jako nawiewne ale są głośniejsze - przynajmniej tak wynika z moich eksperymentów z reflektorami :wink:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slavko6 Zobacz posta
    miałem podobne zastrzeżenia co do tej plexi i zrobiłem w domu mały test choć chyba nie do końca miarodajny ale podłączyłem 3 żarówki 60W obok siebie i w odległości 7cm zamontowałem z tym że przeźroczystą plexi, świeciło to 30 min bez przerwy plexi była nagrzana to fakt ale odkształceń nie zauważyłem a dodam, że żarówki było blisko siebie co w ringu nie jest spotykane. Tak czy siak czekam cierpliwie na efekt pracy Adso.
    pytanie czy zarowki byly ot tak blisko plexi czy byly w obudowie dodatkowo izolujacej bo to jednak dosc istotna sprawa. Zrobilem kiedys komore do wygrzewania laminatow zywicznych w postaci duzej szafki izolowanej welna mineralna. Wystarczyly 2 zarowki 100W zeby w srodku bylo az za goraco.

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maggot Zobacz posta
    pytanie czy zarowki byly ot tak blisko plexi czy byly w obudowie dodatkowo izolujacej bo to jednak dosc istotna sprawa. Zrobilem kiedys komore do wygrzewania laminatow zywicznych w postaci duzej szafki izolowanej welna mineralna. Wystarczyly 2 zarowki 100W zeby w srodku bylo az za goraco.
    myślałem, że to było widać na projekciku, żarówki nie są zamknięte z boku, są jedynie zasłonięte okręgiem z plexi z góry

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

nie mowie o Twoim projekcie tylko o tym co kol slavko6 testowal uzywajac 3 zarowek

Coś już napisał

Domyślnie

już maggocie odpowiadam - były to trzy zwyczajne żarówki o mocy 60W takie jakie sam mam zamiar użyć do ringa, postawiłem je w bardzo bliskiej odległości więc należy założyć, że wytwarzane ciepło było wyższy niż w tradycyjnym ringu ale fakt nie były niczym osłonięte, plexi natomiast tak jak pisałem ustawiłem ok 7 cm nad żarówkami. Dodam że plexi była biało matowa o grubości 3 mm. Po 30 min mojego pseudotestu plexi była odczuwalnie nagrzana ale bez widocznych odkształceń. Mam nadzieję, że już jaśniej.

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

miales wiec zupelnie inne warunki i sporo ciepla Ci uciekalo.

Coś już napisał

Domyślnie

no tak ale Adso też ma wolną przestrzeń z boku i w jednym miejscu jest tylko jedna żarówka ja miałem 3 obok siebie więc i moc grzewcza była sporo większa.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hej
    Mam pytanko odnośnie mocowania LR na statywie.
    Zrobiłem LR wg http://www.ozi.webas.pl/kolo/ i tam na samym końcu jest pokazany tył wraz z mocowaniem, zastanawiam sie tylko gdzie on dostał ten "pręt" do mocowania albo jak go zrobił. Może jakieś sugestie?

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów