Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Języki, ortografia itp.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Wycięte z http://www.canon-board.info/showthread.php?t=7473

Czyżby troll?
    czy mi się wydaje?

Aha... i jeszcze jedno:
    Cytat Zamieszczone przez lolek
    wszystko jest ale po niemiecku...tyle tylko ze ja nie umię niemieckiego..
    Angielskiego też nie: http://canon-board.info/showpost.php...80&postcount=4
    Polskiego jak widać też nie bardzo...
    Ehhh... i tacy wchodzą w posiadanie 1D?
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 20-12-2005 o 09:49
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie rozumiem czemu się obruszacie na wieść że ktoś nie zna niemieckiego, angielskiego lub dowolnego obcego języka. Czy to go w jakiś sposób dyskryminuje na tym forum - bylo nie było o fotografii, a nie o j. obcych?
    Proponuję rozmowę na temat, a nie nabijanie postów lub co gorsza wykpiwanie nowych forumowiczów.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    Nie rozumiem czemu się obruszacie na wieść że ktoś nie zna niemieckiego, angielskiego lub dowolnego obcego języka.
    A kto sie tu obrusza? Jedyny post w tym watku wytykajacy (poprawna) znajomosc jezykow dotyczyl akurat j. polskiego... Inna sprawa ze niepotrzebnie, wystarczy podkreslic bledy w cytacie

BTW, ja akurat uwazam ze dla ludzi tak powiedzmy... od rocznika 1985 w gore nieznajomosc chociazby jednego jezyka jest hmm.. dziwna troche i trudna do usprawiedliwienia :-/

Oho, zaraz trzeba bedzie wycinac OT ;-)

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    A kto sie tu obrusza? Jedyny post w tym watku wytykajacy (poprawna) znajomosc jezykow dotyczyl akurat j. polskiego... Inna sprawa ze niepotrzebnie, wystarczy podkreslic bledy w cytacie

BTW, ja akurat uwazam ze dla ludzi tak powiedzmy... od rocznika 1985 w gore nieznajomosc chociazby jednego jezyka jest hmm.. dziwna troche i trudna do usprawiedliwienia :-/

Oho, zaraz trzeba bedzie wycinac OT ;-)
    Gwoli ścisłości angielskiego również
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

Nie rozumiem czemu się obruszacie na wieść że ktoś nie zna niemieckiego, angielskiego lub dowolnego obcego języka. Czy to go w jakiś sposób dyskryminuje na tym forum - bylo nie było o fotografii, a nie o j. obcych?
    Proponuję rozmowę na temat, a nie nabijanie postów lub co gorsza wykpiwanie nowych forumowiczów.
    niemieckiego - zgoda.
    obcego - zgoda.
    angielski - dyskutowałbym, bo mnie juz 10 lat temu na uczelni informowano, że: "mile widziane są materialy w j. obcych, ale uwaga: angielski nie jest j. obcym".
    A co najważniejsze, pytający w tym wątku słabo posługuje się nawet rodzimym językiem, więc co gadać o obcych :-)
    Pozdrowienia, Tomek

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Gwozdzt zerknij na punkt 6 regulaminu. Jeżeli poprawiasz lub pouczasz to na PM.
    Canon

Domyślnie

Gwozdzt zerknij na punkt 6 regulaminu. Jeżeli poprawiasz lub pouczasz to na PM.
    Przeczytaj proszę tenże pkt 6 do końca: "...Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości",
    a potem (albo przedtem) przeczytaj kilka postów użytkownika "lolek".
    Z mojej strony EOT.
    Pozdrowienia, Tomek

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Co w najmniejszym stopniu nie upuważnia Cię do publicznej krytyki w tym temacie. Z mojej również EOT
    Canon

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    A co najważniejsze, pytający w tym wątku słabo posługuje się nawet rodzimym językiem, więc co gadać o obcych :-)
    Wiecie co, najbardziej żałosne jest to, że wytykacie autorowi wątku to i owo a sami nie jesteście 100% poprawni. Pozwolę sobie przytoczyć tylko 2 przykłady błędów jakie pojawiły się w Waszych odpowiedziach: "powarznie", "ściąg sobie" - czyż nie byłoby lepiej - "poważnie" i "ściągnij sobie" ....???
    Wiem, że wiele błędów i usterek językowych w internecie wynika z pośpiechu i tak właśnie je traktuję. Zatem trochę więcej luzu z jednej strony, z drugiej zaś minimalnie więcej krytycyzmu wobec własnej osoby.
    Wielokrotnie na tym forum zadawałam pytania, prosiłam o rady, zawsze starałam się, by moja wypowiedź była czytelna i zawsze otrzymywałam szybką i konkretną pomoc. Za to Was cenię. Jednak tutaj dajecie lekki popis...

PS Prócz języka ojczystego władam biegle w mowie i piśmie angielskim i niemieckim, mimo że w 1985 to już byłam na świecie parę latek...
    TOKIN(ka)

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Czyżby troll?
    czy mi się wydaje?

Aha... i jeszcze jedno:

Angielskiego też nie: http://canon-board.info/showpost.php...80&postcount=4

Napisał lolek
    wszystko jest ale po niemiecku...tyle tylko ze ja nie umię niemieckiego..

Polskiego jak widać też nie bardzo...
    Ehhh... i tacy wchodzą w posiadanie 1D?
    Odpuść sobie te "dicinki" skierowane do posiadacza 1D. Tak, mu zazdrościsz aparatu, że łapiesz go za błędy w pisowni???
    Każdy pisze tak jak się nauczył. Raz lepiej, raz gorzej. Grunt, że komunikuje się ze światem. Na tym forum każdemu można wytknąć błędy gramatyczne, leksykalne, semantyczne....
    Tylko po co?
    Czy to jest forum miłośników czystości języka polskiego?
    Ostatnio edytowane przez mruczek ; 20-12-2005 o 20:18

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów