Świetne zdjęcia! To z krukiem mogłoby mieć delikatnie szerszy kadr, ale i tak jest git. Bardzo mi się podobają zdjęcia gila, to piękny ptak![]()
Świetne zdjęcia! To z krukiem mogłoby mieć delikatnie szerszy kadr, ale i tak jest git. Bardzo mi się podobają zdjęcia gila, to piękny ptak![]()
Rewelacja jak dla mnieJestem pod wrażeniem. Pozazdrościć także sprzętu
300, 400... marzenia. No ale z pewnością okupione ciężką pracą
![]()
Nie mam tych szkieł na razPo prostu zaczynałem od 300, aż doszedłem do wniosku, że kosztem stabilizacji wolę mieć te 100mm. A już zupełnie najpierw był zenit + jupiter 200mm, potem Olympus E-420 i Zuiko 40-150, potem do Olka jakaś sigma 135-400, aż w końcu uzbierałem na Canona i przy nim zostałem
![]()
7D + 400/5,6 + 18-55IS + wielkie plany.
www.wilus.art.pl - niepełna galeria, problemy z oglądaniem, rzadko uzupełniana, ale jest!
Rozumiemz 400mm można już poszaleć, a chyba ten rodzaj fotografii fascynuje Cię najbardziej, zatem już nic poza znalezieniem czasu nie stoi na przeszkodzie
czekam na kolejne fotki bo naprawdę jest na co popatrzeć, tym bardziej jak ktoś lubi dziką naturę
![]()
Jeszcze muszę napisać o tym zdjęciu z wróblem, bardzo mi się podoba, to taki pospolity ptaszek, a ty go tak uchwyciłeś na zdjęciu, że wygląda bardzo dostojnie i oryginalnie. Świetny kontrast pomiędzy nim a płotem![]()
Dziękuję za komentarze. 400mm - niby dużo, ale przy ptakach - zwłaszcza tych najmniejszych i najbardziej płochliwych to 600mm + EX 2x nie jest często wystarczający. Ale brak mm trzeba nadrabiać znajomością ich zachowań i umiejętnościami kamuflującymi, a przede wszystkim cierpliwością, której mi brakuje najbardziej.
Zdjęcie wróbla uratował ten płot, który swoją prostotą, a zarazem "oryginalnością" nadaje zdjęciu miły wydźwięk.
www.wilus.art.pl - niepełna galeria, problemy z oglądaniem, rzadko uzupełniana, ale jest!
Eeeee tam, sam w sobie wróbelek też jest ładny, jestem pod dużym wrażeniem tego zdjęcia, jak i reszty twoich. Chyba za dużo peanów tutaj wygłaszam, ale naprawdę zasługujesz![]()
Witam po przerwie. Wreszcie na wakacjach znalazł się czas na zdjęcia. Do tego testy nowego szkła - 100/2.8 Macro. Ten obiektyw MA potencjał, staram się go wykorzystać. Oto efekty (na razie kilka, ale jak się spodobają to mam jeszcze kilkadziesiąt obrobionych).
26.Motyl o wschodzie słońca.
27.Coś - z nazwami mam problemy.
28. Mucha o poranku.
pozdrowienia