Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Cena/wybór

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek W. Zobacz posta
    Osłona przeciwsloneczna i filtr UV to przy 50 jest dla mnie oczywista oczywistosc, bo wiem ze to delikatne i kruche szklo. A co do szerszych....troszke nie ma w czym wybrac (w tym przedziale cenowym co 2 wymienione w temacie obiektywy), jak mam byc szczery.
    Tak naprawdę to UV bym sobie darował, nic nie wnosi poza tym że zabezpiecza przed mechanicznym uszkodzeniem soczewki.
    Soczewka ma dosyć małe rozmiary i jest głęboko schowana.
    Jeśli już miało by coś nastąpić jakieś uderzenie czy cokolwiek to i tak liczyć się trzeba z tym że uszkodzeniu może ulec mechanizm który przesuwa tubusem.Oczywiście to tylko moje skromne zdanie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Tomek W. Zobacz posta
    Tylko czy oslona p.sloneczna nie przykrywa przypadkiem pierscienia ostrosci, bo w 24-105 tak wlasnie jest co uniemozliwia strojenie reczne wowczas???
    No co Ty, gdzieś się tego naczytał ? nie spotkałem się aby pierścień regulacji ostrości w jakimkolwiek szkiełku był zasłonięty osłona p.słoneczną, a tym bardziej w eLce 24/105
    Ostatnio edytowane przez sbogdan1 ; 30-03-2011 o 10:32 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Uprawnienia umieszczania postów