mając RFa to nie trzeba nawet podłaczać tego do Sekonica wystarczy trzymać jedna reką swiatłomierz a drugą wyzwolić nadajnikiem test w lampie. Pytanie zasadnicze: Czy nadajnik RF będzie kompatybilny z odbiornikami TR... oba działaja na 2.4Ghz
mając RFa to nie trzeba nawet podłaczać tego do Sekonica wystarczy trzymać jedna reką swiatłomierz a drugą wyzwolić nadajnikiem test w lampie. Pytanie zasadnicze: Czy nadajnik RF będzie kompatybilny z odbiornikami TR... oba działaja na 2.4Ghz
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
rf raczej nie bedzie kompatybilny z pixelami
ps obejrzalem sobie te pixele i przeciez tam w odbiornikach jest gniazdo PC
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
nie mam tych wyzwalaczy, musialbys sprawdzic
czesto jest tak ze sygnal jest w dwie strony
czyli wtedy moze byc do odbiornika i uzywajac swiatlomierza wyzwolisz lampy
To chyba najwygodniejsze bezkablowe rozwiązanie (pomijając użycie modułu RT-32 do wyzwalania Pocket Wizardów) do mierzenie światła - sam tak używam, rozważam teraz zakup drugiego nadajnika, żeby nie zdejmować go ciągle z sanek aparatu.
Jeśli nie sprawdzi się porada marszull'a to zawsze możesz podłączyć światłomierz zwykłym kablem PC do "wolnej" lampy (czyt. takiej która jest wyzwalana błyskiem z innej i ma wolne gniazdo synchro) chyba, że Twój setup na to nie pozwala...
A ten kabel od Sekonic'a to nic innego jak zwykły kabel PC z dodatkową "odnogą" zakończoną męską wtyczką PC do podłączenia do światłomierza. Podejrzewam, że koszt zrobienia home-made odpowiednika to koszt dwóch przedłużaczy PC![]()
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
ja podalem najtansze rozwiazanie przy zalozeniu ze ma juz zestaw Pixel Knighta TR332 i nie chce popadac koszta
oczywiscie mozna kupic RF i wyzwalac nadajnikiem, lub miec drugi nadajnik podpiety do swiatlomierza (tez tak przez dlugi czas dzialalem z tanimi chinskimi radiami)
ale najlepsze rozwiazanie to wspomniany rt-32 i PW lub phottixy atlasy