Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: Tanie wyzwalanie

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Tanie wyzwalanie

Witam
    Poszukuje zestawu z nadajnikiem i 2 odbiornikami mógłby mi ktoś polecić jakiś fajny nie drogi zestaw na allegro mój budżet (do 300 zł)
    30D | 17-50/2.8 | 50/1.8 | Sunpak 42PX | 2x YH460m2

Domyślnie

Pixel Soldier - pewne wyzwalanie, duży zasięg, grupowanie lamp, solidna obudowa. Zmieścisz się w wyznaczonym budżecie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klu Zobacz posta
    Pixel Soldier - pewne wyzwalanie, duży zasięg, grupowanie lamp, solidna obudowa. Zmieścisz się w wyznaczonym budżecie.
    Podpisuję się, warto go zakupić
    Impossible is nothing.

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie

pewnie wiele razy bylo

rf-602
    pm-04

itd

Dopiero zaczyna Awatar qbanez
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

A ja polecam Yongnuo RF-602 zmieścisz się w 250zł i nie będziesz miał żadnych powodów do narzekań. Pzdr.

Początki nałogu

Domyślnie

Podpisuje się pod RF-602. Mam od roku i są niemalże bezproblemowe - chyba 2x na ileś tysięcy błysków mi tylko nie odpalił lampki.

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Ja też głosuję na Żołnierzyki
    Marki trzy.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Gdybyś Twój budżet był dwa razy większy, to mógłbyś zastanowić się nad wyzwalaczem Quantuuma - bardzo dobrze sprawdza się w studio, szczególnie przy większej ilość lamp, tak samo w plenerze, żadnych zakłóceń.

Dopiero zaczyna Awatar fotoG3

Domyślnie

RF-602 jest bardzo dobre. Miałem je kupic w zeszłym roku, ale dosłownie tuż przed zakupem do Polski dotarło coś dużo lepszego w podobnej cenie 229zł-239zł - komplet nadajnik i odbiornik takie jak tutaj
    http://allegro.pl/phottix-strato-2-c...547756402.html
    http://allegro.pl/phottix-strato-wyz...547164444.html

Phottix Strato w nowej wersji z przelotką stopki lampy przenoszącą eTTL do lampy zamocowanej na aparacie na nadajniku Strato.
    Dla mnie to idealne rozwiązanie.
    Mam na aparacie lampę w eTTLu, która doświetlam pierwszy plan - najczęściej światłem odbitym z dyfuzorem na lampie. Pozdostałe lampy działają w manualu podpięte do odbiorników Strato.
    Ważne jest że mam wspomaganie AF z lampy wsuniętej w nadajnik na aparacie, bez tego w ciemności nie da się focić.
    Wszystko działa radiowo na 2,4GHz.
    Nadajnik ma genialnie prosto zrobiony podział na grupy. Wyłącznik jest do normalnego używania - to nie są mikroprzełączniki do ustawiania scyzorykiem.
    Ma 4 kanały do 4 grup lamp i co bardzo ważne kanał ALL wyzwalający wszystkie lampy niezależnie od kanału - to bardzo ułatwia pracę o ile lampy są w różnych grupach, a chcemy je raz użyć selektywnie a innym razem wspólnie.
    Kolejna bardzo fajna sprawa to zgodnie z informacją producenta odbiornik wytrzymuje sterowanie lampami z napięciem na stopce do 300Voltów. To ułatwia dobór lamp do strobingu.
    Działa stabilnie. Testowałem do 1/250sec - mój EOS450D ma max czas synchronizacji 1/200, ale wyrabia się jeszcze przy 1/250, dopiero przy 1/333 pojawia się czarny pasek w dole klatki. Lampy są odpalane normalnie, czyli z migawką centralną można zejść jeszcze niżej.
    Na szczęście przed zakupem nie czytałem postów o poprzednich Strato bo bym tych nie kupił
    Ostatnie - Strato działa na małych paluszkach. Ja do odbiorników używam akumulatorków, które mają niższe napięcie niż baterie i jest OK. Zawsze zabieram ze sobą ładowarkę aku do lamp i sterowników i to jest też bezpieczniejsze niż baterie guzikowe.
    Wykonanie OK.
    Sanki do aparatu metalowe - to ważne bo lampa na nadajniku troche waży.

Domyślnie

czyli mowisz, ze nowe Phottix Strato przenosi rowniez eTTL, tak? bo juz sie nieco pogubilem jak odroznic od starszej wersji, czy te linki allegro, ktore podales to sa wlasnie nowe urzadzenia?

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów