Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Wątek: 1000D + 50/1.8 - namiot bezcieniowy

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mateusz Zobacz posta
    To chyba to samo, więc efekt da podobny, a skoro można taniej, to po co przepłacać...

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Jesli jesteś z Wawy to idź do elteca na ochocie
    http://allegro.pl/parasolka-srebrno-...526197719.html

Coś już napisał

Domyślnie

a moge zapytac jak ty te lampy masz ustwawione ?? czy sa one w namiocie czy poza nim i swiecisz przez scianki namiotu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam je poza namiotem świecę na ścianki z odległości około 80-100 cm. Jak jest bliżej to przedmioty tracą kontury.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Jesli jesteś z Wawy to idź do elteca na ochocie
    http://allegro.pl/parasolka-srebrno-...526197719.html
    Jestem z Poznania. Może tutaj też jest jakiś sklep? Bo przesyłka wszedzie droga.
    Ostatnio edytowane przez Mateusz ; 31-03-2011 o 15:46 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

ja z fotografia stokowa może zaczynam ale pytałem dlatego ze w moim namiocie same ściany namiotu są dyfuzorem światła, jeśli światło z lampy 32Ws przepościsz przez parasolkę czy tez od niej odbijesz następnie przepuścisz to przez ścianę namiotu to ile tego światła zostanie ??
    czy próbowałeś robić zdjęcia nie na tekturze ?? tylko na tym materiale ?? cz ten zafarb na dole nadal powstaje ?? może to wina tektury nie lamp ani dyfuzji światła

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Z góry przepraszam za link do mojej aukcji.. nie traktujcie tego jako reklamę produktu ;]
    Zdjęcia wykonane w dniu wczorajszym, a robiłem je na białym kartonie, bez lamp, na świetle zastanym przy ISO 400. Osobiście uważam, że unikanie cieni w 100% to trochę lipa, zabija to urok :P
    Próbowałem kiedyś z namiotem bezcieniowym i też miałem czerwony zafarb.
    http://allegro.pl/male-cb-radio-yosa...538737322.html

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thrymek Zobacz posta
    Z góry przepraszam za link do mojej aukcji.. nie traktujcie tego jako reklamę produktu ;]
    Zdjęcia wykonane w dniu wczorajszym, a robiłem je na białym kartonie, bez lamp, na świetle zastanym przy ISO 400. Osobiście uważam, że unikanie cieni w 100% to trochę lipa, zabija to urok :P
    Próbowałem kiedyś z namiotem bezcieniowym i też miałem czerwony zafarb.
    http://allegro.pl/male-cb-radio-yosa...538737322.html
    Zastane jest ok ale do zabawy albo jak ma się 30 produktów do sfotografowania, jak potrzebujesz zrobić 1000 fotek z pełną kontrolą nad światłem i przede wszystkim powtarzalnością (i nie siedzeniem potem 30 min nad każdym zdjeciem w ps) to na zastanym wiele nie osiągniesz...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ciboq Zobacz posta
    ja z fotografia stokowa może zaczynam ale pytałem dlatego ze w moim namiocie same ściany namiotu są dyfuzorem światła, jeśli światło z lampy 32Ws przepościsz przez parasolkę czy tez od niej odbijesz następnie przepuścisz to przez ścianę namiotu to ile tego światła zostanie ??
    czy próbowałeś robić zdjęcia nie na tekturze ?? tylko na tym materiale ?? cz ten zafarb na dole nadal powstaje ?? może to wina tektury nie lamp ani dyfuzji światła
    Na materiale jest gorzej - widać jego zagięcia...
    Potrzebuję zdjecia bez cieniów Rzeczywiście ilościowo można mówić o setkach, dlatego chcę kupić raz a dobrze.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

A jak rozwiązać problem szarego tła? 3x500w żarówkii i niestety prawidłowo naświetlone przedmioty a ścianki namiotu szare.

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czy w pomieszczeniu, w którym robisz te zdjęcia nie ma nic co by mogło dawać taki zafarb? Ściany, firany, szafy, fotele itp.itd. czasem nawet koszulka, w której robisz zdjęcie daje taki efekt. Zamieść rawa zobaczymy co z wb. Jak jesteś z Poznania to możemy zobaczyć co jest nie halo na miejscu. I po jakie licho kupowałeś lustro jak foty z małpki były ok. No i robienie zdjęć z gwiazdką to porażka, kup wyzwalacz radiowy albo kostkę synhchro np. na Ratajczaka albo w MM.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A jak masz ochotę pogadać o foto to zapraszam http://canon-board.info/showthread.p...195#post954195
    Ostatnio edytowane przez Qbexus ; 01-04-2011 o 13:41 Powód: Automerged Doublepost

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów