W tej akurat o portrecie to nie jest dużo..... (mroczek)
W tej akurat o portrecie to nie jest dużo..... (mroczek)
Przyznam że też nie mogłem zrozumieć zachwytów użytkowników książką Busselle'a. Według mnie nic nadzwyczajnego.Zamieszczone przez asterix
Ja tez zmierzam kupic
mam ja w wordzie i chyba warta jest te 55 zł jesli kogos interesuje moge podesłac zeby zaznajomił sie z trescia![]()
adamek mysle ze mozna rownie dobrze polecac jakis fajny kalendarz.. taka moja opinia.. ksiazka mocno na sile.. ale o gustach sie nie dyskutuje.. jedni akceptuja inni nie
a odnosnie Mroczka.. dostalem w koncu knige, szybkie rozpoznanie i werdykt wczesny ale bardzo dobry![]()
Z dedykacja dostalem hehe (jak pewnie wszyscy)
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
@quest1 - mówisz o mroczku czy bussel'u? Bo jak o bussellu, to po 23 zeta mozna go zanabyc...
@asterix - ciekawe, czy autograf tym samym charakterem pisma mamy...mam nadzieję, że to nie Czarek tworzył:rolleyes:
nie sadze by byl to fake.. w koncu to powazny czlowiek![]()
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Panowie
z tymi książkami to jest jak ze zdjęciami: albo Ci wchodzi, znalazłeś brakującą cegiełkę z informacją, albo szukałeś czegoś innego. to jak ze szkołą fotografii CB. wielu osobom się to przydaje. wiele zna to na wylot.
Mroczka bardzo dobrze się czyta. to nie są zdjęcia do galerii, ale one mają ilustrować jakieś problemy. poza tym mam takie wrażenie,*że celowo autor wybrał zdjęcia, które może zrobić każdy - lepiej ilustruje to omawiane potrzeby. zdjęcia perfekcyjne chyba raczej nie dały by tu efektu pedagogicznego. mam nadzieję że będzie okazja poznać go na jakimś plenerze MTF'u.
gra i buczy bebop
Ksiazka o fotografowaniu - mam ja od dosyc dawna. Bez autografu, bo kupowalem akurat w okresie kiedy Czarek (owczesny najwiekszy spamer Mroczkowy grupy pl.rec.foto i raczkujacej pl.rec.foto.cyfrowa) dyktowal ciut zbyt wysoka cene i w ksiegarni bylo taniej. W mojej opinii jest to dokladnie "Ksiazka o fotografowaniu". Nie podrecznik fotografii, nie album fotografii i rowniez nie poradnik "jak robic super zdjecia". Ja te ksiazke odebralem jak opowiesc czlowieka o jego przygodzie z fotografia. A ze w tej opowiesci jest dosyc duzo cennych informacji od strony technicznej, to tylko podnosi walory tej pozycji. Polecam wszystkim, przy czym nie twierdze, ze jest to "zelazna pozycja" bez ktorej nie zrobisz dobrej fotki. Zwyczajnie...., "Ksiazka o fotografowaniu" ;-)Zamieszczone przez popmart
A tak BTW: pochwale sie a co! Ja zamiast dedykacji mam suszarke do zdjec, ktora dostalem wlasnie od A. Mroczka. Ale, ale.... niektorzy pewnie juz nie wiedza co to bylo i do czego sluzylo ;-)
Pozdrawiam
KLOSZ
Aparat jakiś mam... cyfrowy nawet też... i taki na klisze też mam... i jakieś szybki, słoiki, torebki i kolorowe szkiełka do tego, i stojak.... taki na trzech nogach... i namiot z białego jak śnieg płótna, i lampy z Castoramy i....tylko zdjęć robic nie umiem, ale się uczę....