Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: głowica kulowa czy 3 D ? Za i przeciw

Domyślnie głowica kulowa czy 3 D ? Za i przeciw

Chciałbym uzyskać opinie. Co wybrać - kulową czy 3 D? Prosiłbym o Wasze opinie bez podawania marki i ceny.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To zależy do czego.
    Ja osobiście jeżeli potrzebowałbym szybkiej zmiany położenia głowicy to kulową, a jeśli nie to 3d. Ale ja korzystałem do tej pory z 3D więc to takie gdybanie z mojej strony

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ja mam kulke, bo lzejsza, dostatecznie dla mnie precyzyjna, a stabilna i wygodna w pracy. Kiedys mialem 3D i tez nie narzekalem, chociaz do moich zastosowan kulka lepiej sie sprawdza
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Architektura wiadomo 3D, choć niekoniecznie , mam 2 głowice kulowe, jedną gitzo i spoko sprawdza się również w architekturze (inne kulowe niespecjalnie). O szybkości ustawiania już było. Kiedyś miałem 3D i już do tego typu głowic nie wrócę.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciacha Zobacz posta
    Chciałbym uzyskać opinie. Co wybrać - kulową czy 3 D? Prosiłbym o Wasze opinie bez podawania marki i ceny.
    Bez marki i ceny nie ma sensu. Jeżeli Cie stać na dobrą kulową to odpowiedź jest tylko jedna - jest sto razy wygodniejsza, ma większę maksymalne obciażenie i ułamek wagi głowicy 3D.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Często trudno się przestawić z jednej głowicy na drugą. Ja kiedyś długo pracowałem na 3d robiąc zdjęcia reklamowe mebli. Później kupiłem kulę i się zdrowo na wkurzałem. Za cholerę nie mogłem poprawić tylko jednej płaszczyzny. A teraz bym już kuli nie wymienił. Ale jeśli kula, to najlepiej taka ze śrubą do wstępnej blokady.

Uprawnienia umieszczania postów