Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: D60 + pierścienie = error01 itp

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar biodar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwek2k Zobacz posta
    Problemem (na pewno w moim przypadku) jest spadek napiecia, bo slysze jak pracuje silnik AF z podlaczony bezposrednio do body, a jak pracuje podlaczony przez pierscienie - slychac i czuc, ze chodzi slabiej - nie potrzeba do tego mierzyc oporu na pierscieniach .

I to nie jest tak, ze zadne szkla nie pracuja na zestawie 3 pierscieni. Po prostu, jedynym szklem, ktore u mnie nie pracuje na takim zestawie (a jest ich jednak kilka), jest '50' canona - widac w ramach ciecia kosztow, poza plastikowa obudowa, dorzucili uklady, bardzo czule na ew. roznice napiecia zasilajacego :P
    kurcze jest dokładnie tak !
    jedyne szkło, które wogóle nie chodzi lub bardzo słabo to 50/1,8 -a na tym mi najbardziej zależy w tym makro

podpiąłem inne pierścienie ze sztywnymi bolcami(bez sprężynek, również ekonomiczne) i śmiga sobie jak trzeba :sad:

czy warto rozebrać pierścienie, przetrzeć te sprężynki np drobnoziarnistym papierem i zobaczyć czy pomaga , bo podejrzewam problem w sprężynce. W tych ekono z drutami w każdymi pierśccieniu są tylko dwa złącza - po prostu dwa końce drutu i OK, a jak są sprężynki (chińskie aż kwiczą) to tych miejsc jest 4.

Warto przeczyścić ? robił to ktoś i pomogło ? bo do serwisu pewnie nie warto bo dostane takie same, skoro z innymi obiektywami jako tako chodzi ???
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jeszcze jedno pytanie:
    które styki odpowiadaja za poruszanie silnikiem w obiektywie
    Ostatnio edytowane przez biodar ; 18-08-2011 o 12:22 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów