Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: EOS 550D - Filmy

Domyślnie EOS 550D - Filmy

Witam. Problem polega na tym, że aparat kręci maksymalnie film o długości 4 sekund. Karta pamięci, to Kingston SDHC 32GB (została sformatowana w aparacie), a jakość kręconego filmu, to 1280x720 (50 klatek/sek), ale dzieje się tak przy każdej wybranej jakości. Z góry dzięki za szybką odpowiedź.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jaka jest dokładnie prędkość karty, bo wg mnie tu leży problem, wyskakuje Ci ostrzeżenie o buforze podczas kręcenia? tak na szybko to karta nie wyrabia z zapisem i łot cały problem.... instrukcje poczytaj w kwestii prędkości kart pamięci...

Domyślnie

Prędkość karty, to 4MB/sek.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no i wszystko jasne, tu właśnie tkwi problem,
    nie pamiętam dokładnie, a nie chce mi się grzebać w instrukcji, ale musi być chyba co najmniej 20MB...
    poczytaj tutaj http://canon-board.info/showthread.php?t=56820

Domyślnie

Dzięki za pomoc

Bywalec Awatar arekhit
    Miasto
    SANOK

Domyślnie

karte masz duza, ale szybkosc tez sie liczy, tak jak pisze Bangi, karta conajmniej class 6 , ale tu uwaga, z tego co czytam na allegro class 6 to rozne predkosci zapisu u roznych producentow. Ja mam zapis 20 MB/s i nagrywa filmy bez problemow. Zainwestuj w cos markowego - fotojoker np panasonic 16GB class 6 okolo 170zl
    Canon

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

albo ta http://www.ceneo.pl/8388622 razy dwa, wychodzi taniej a śmiga wystarczająco, właśnie taką mam i nigdy żadnego problemu z nie było z zapchanym buforem

Uprawnienia umieszczania postów