Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: C 7D + C 400 5,6 + TC 1.4 zestaw do fotografi przyrodniczej (ptaków) się nada???

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Miałem przez sporą część swojej przyrodniczej przygody zestaw 400/5.6 + Kenko x1.4. Fociłem z 40D. Starałem się pracować bez TC ale bywały momenty, że podpinałem i przy zaklejonych stykach nie było źle. Dobre światło znacznie poprawiało rezultaty. Ogólnie zestawem daje się zrobić bardzo dobre zdjęcia i jako poczatkowy zestaw polecam.
    W stopce link, gdzie większość ptaków zrobiona 400-ką i część 300/4 (myszołowy i bielik)

Początki nałogu Awatar KNC

Domyślnie

Ja również nie wyobrażam sobie focenia przyrody/ptaków na mniejszej przysłonie niż f5.6.
    f8 to w/g mnie totalnie nieużywalne, no może przy zaśnieżonej scenie i statycznych ujęciach przy dużej ilości światła.
    Wejdź z tym do lasu albo spróbuj coś zrobić jeszcze zanim wschodzące słońce dotrze na scene...powodzenia:P
    Samo 400/5.6 jest b. ostrym szkłem i fajnie rysuje. Żal by było to psuć, a mm sporo do wszystkiego.

Domyślnie

Próbowałem używać tego szkła z TC, ale straty jakości i światła były zbyt znaczące i szkła używam bez TC.

Dopiero zaczyna Awatar krzychul
    Miasto
    Lubliniec

Domyślnie

7d + 400/5.6L - zestaw bardzo dobrej jakości, z tc troche wolny i ciemny ale w dobrym świetle daje rade, jak się zdecydujesz, to mam do sprzedania, po przejściu na 1DmkIII+300/2.8LIS
    troche tego, troche tamtego.....

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów