Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: Zeiss 50/2.0 Planar macro ZE i potwierdzenie ostrości

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    mam pytanie...Sigma kosztuje nie całe 2000zł a Zeiss ile?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    znalazłem, przesło dwa razy droższy... wiec jak ma ostrzyc? Gorzej niż Sigma?
    Adso jak tak będziesz liczył, to brać tylko plastikowe szkła za 300-400 zł .
    Proponuję wziąć obiektyw zeissa :-D obejrzeć jak jest zbudowany, jak działa, jakie daje fotki i w tedy zdecydować warto czy nie warto 2x więcej zapłacić .
    Na ostatnich zdjęciach, był ze mną kolega z forum, robił 5d+17-40 i nie chciał pokazać swoich fot (były pewnie dużo lepsze) po tym jak zobaczył te z zeissa.

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Adso jak tak będziesz liczył, to brać tylko plastikowe szkła za 300-400 zł .
    Proponuję wziąć obiektyw zeissa :-D obejrzeć jak jest zbudowany, jak działa, jakie daje fotki i w tedy zdecydować warto czy nie warto 2x więcej zapłacić .
    Na ostatnich zdjęciach, był ze mną kolega z forum, robił 5d+17-40 i nie chciał pokazać swoich fot (były pewnie dużo lepsze) po tym jak zobaczył te z zeissa.
    mnie chodzi tylko o to ile płaci się za szkło a ile za znaczek Zeiss... szkło jest lepsze, to widać, ale czy to usprawiedliwia cenę? Nie. Znaczek "Zeiss" zdjęcia za mnie nie zrobi. Cieszę się, że masz to szkło, serio serio, mnie szkoda byłoby na niego pieniędzy

Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    mnie chodzi tylko o to ile płaci się za szkło a ile za znaczek Zeiss... szkło jest lepsze, to widać, ale czy to usprawiedliwia cenę? Nie. Znaczek "Zeiss" zdjęcia za mnie nie zrobi. Cieszę się, że masz to szkło, serio serio, mnie szkoda byłoby na niego pieniędzy
    Adso myślę, że masz rację, znaczek sporo kosztuje... niestety, fotki robi fotograf, i widziałem Twoje - pełen szacun:-D, a czy szkło lepsze ;-) mam wątpliwości i chyba czeka mnie okulista ;-).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    czy szkło lepsze ;-) mam wątpliwości i chyba czeka mnie okulista ;-).
    Lepsze jest, ale "w normalnych warunkach" na zdjęciach niełatwo będzie chyba tą lepszość dostrzec. Łatwo dostrzegalna jest przede wyszystkim jego wysoka jakość wykonania.

Miasto
    Legnica

Domyślnie

Dla jednych lepsze a dla drugich gorsze, nie zamierzam, i nie zamierzałem wywoływać rywalizacji - na zasadzie szkło lepsze, gorsze. W krótkiej praktyce z tym szkłem powiem tylko tyle: rysuje inaczej niż moje dotychczasowe szkła, wg mnie bardziej naturalnie, nie ma problemów z kontrastem w ostrym świetle, i potrzeba dużo mniej ingerencji w PS. Jak napisał Adso "zdjęcia robi fotograf", ja dopisuję, że obiektyw i aparat to tylko narzędzia (lepsze lub gorsze) w ręku fotografa.

Uprawnienia umieszczania postów