Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Photoshop - zacinanie sie

Dopiero zaczyna Awatar lukadegroot2
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Photoshop - zacinanie sie

Po obróbce kilku zdjec - najpierw wstepnie w acr i potem wyslanie do PS'a (praca na warstwach dopasowan i maskach) pojawia sie problem przy dalszej pracy. Zazwyczaj gdy z Bridga otwieram kolejny (3 czy 4 z kolei) plik RAW w acr, drobnych korektach w acr i kliknieciu OTWORZ OBRAZ nie otwiera sie on w PS a sam PS sie zacina i trzeba go zamknac. Dzieje sie tak gdy w PS pracuje wiecej nad zdjeciem. Sprawdzalem i gdy otwieram plik RAW w ACR i wysylam do PS'a po czym nic nie robie i go zamykam to jest ok ale gdy poddaje zdjecie w PS obrobce to potem pojawia sie ten problem i program pada! Wyslane z ACR zdjecie zacina PS!!

Pojawia sie wtedy takie okno jak na gornym zdjeciu (z dziwnym czarnym paskiem). Gdy PS normalnie dziala jest tak jak na zdjeciu na dole:

30D 17-40 50 85

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Czas na upgrade sprzętowy komputera.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

U mnie PS zaczyna mulić po obróbce kilku zdjęć, ponieważ zapycha sam sobie pamięć. Musze wtedy wyłączyć i włączyć ponownie PS
    Ile masz RAMu?
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Czas na upgrade sprzętowy komputera.
    czyli?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    Ile masz RAMu?
    4 GB (chyba to duzo, sam nie wiem...)
    Ostatnio edytowane przez lukadegroot2 ; 25-03-2011 o 20:18 Powód: Automerged Doublepost
    30D 17-40 50 85

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

upgrade sprzętowy to, jak się domyślam, rozbudowa/wymiana podzespołów odpowiedzialnych za "moc obliczeniową"
    RAMu wg mnie masz sporo...
    Jaki masz system?
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukadegroot2 Zobacz posta
    ...
    4 GB (chyba to duzo, sam nie wiem...)
    To bardzo ale to bardzo mało. PS w wersji 32 bit nawet na Win 7 64 bit wykorzystuje coś ok 3.2 GB max. Dopiero PS 64bit (CS4 i CS5) na Win 64 wykorzystuje całą pamięć. Przy dużej ilości jednocześnie otwartych plików mogą się dziać cuda z Windozą. Uruchom sobie monitor systemowy (Ctrl+Alt+Del) i wyświetlaj zakładkę wydajność.

EDIT: Zwisy są w 99% przypadków winą Windozy, pliku wymiany itp. Wyczyść system, rejestry - programów od tego multum.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 25-03-2011 o 20:28

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mam WINDOWS 7 64-bit i PS-a tez 64-bit
    Wogole nic mi sie nie wiesza, w PS tez szybko wszysko dziala, ale ten jeden problem sie pojawja, że po obrabianiu jednego zdjecia z wieloma warstwami, albo zastosowaniu akcji po paru zdjeciach (w PS zawsze mam otwrte jedno zdjecie) nastepuje zablokowanie PS po komendzie w ACR otworz obraz.
    30D 17-40 50 85

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

hmmm...ja mam 8Gb RAMu i też czasami mi sie muli... ale nigdy nie wiesza. Zwłaszcza kiedy pracuję z filtrami na wielu warstwach z pełnym wymiarem zdjęcia. Wprawdzie wstępnie obrabiam zdjęcie w LR i eksportuje jako TIFFa, ale to chyba bez znaczenia czy Bridge czy LR?

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    hmmm...ja mam 8Gb RAMu i też czasami mi sie muli... ale nigdy nie wiesza. Zwłaszcza kiedy pracuję z filtrami na wielu warstwach z pełnym wymiarem zdjęcia. Wprawdzie wstępnie obrabiam zdjęcie w LR i eksportuje jako TIFFa, ale to chyba bez znaczenia czy Bridge czy LR?
    nie wiem, bo nie mam LR, ale wlasnie skonczylem prace nad jednym zdjeciem (praca na akcji - korygowanie ustawien) zapisalem Tiffa i otworzylen z Bridga kolejne w ACR po czym zastosowalem komende "Otworz obraz" i sie zacial, pojawil sie tylko ten czarny pasek i trzeba bylo PS zamknąć/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    zauważyłem, że jak otwieram z Bridga plik TIFF to PS sie nie wiesza, a wieszanie czesto nastepuje po wyslaniu z ACR pliku do PS. Oczywiście po zamknieciu PS i ponownym wysłaniu tego samego zdjecia z ACR do PS wszystko ok.. do kolejnego zawieszenia ;-(
    Ostatnio edytowane przez lukadegroot2 ; 25-03-2011 o 21:41 Powód: Automerged Doublepost
    30D 17-40 50 85

Domyślnie

tylko mówiąc szczerze nie znamy dokładnie objawów zwiechy. Czy wiesza się na amen tzn. kursor się nie rusza, nie reaguje na ctrl+alt+del i dioda HDD nie żyje czy np. mycha działa, dioda HDD mruga intensywnie lub świeci a nie reaguje na komendy? Bo w zależności od objawów wiele przyczyn może wpływać na zwiechę, od zasyfionej windy po uszkodzoną kość ramu i mało wydajny zasilacz włącznie...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów