Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Wątek: Jaki aparat do zdjęć przedmiotów 5D czy 7D?

Domyślnie

Tak jak kolega Qbexus słusznie zauważył, chodzi mi o wybór pomiędzy 5D i 7D, gdyby było inaczej, pytanie brzmiało by w inny sposób. Aparat nie będę używał tylko do celów które określiłem, stąd wybór pomiędzy tymi dwoma opcjami. Jakby jeszcze oskarowy mógłby rozwinąć trochę swoją wypowiedz i napisać coś więcej o wyższości takiego rozwiązania (5D z 45mm) nad 7D.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez davedohc Zobacz posta
    Tak jak kolega Qbexus słusznie zauważył, chodzi mi o wybór pomiędzy 5D i 7D, gdyby było inaczej, pytanie brzmiało by w inny sposób. Aparat nie będę używał tylko do celów które określiłem, stąd wybór pomiędzy tymi dwoma opcjami. Jakby jeszcze oskarowy mógłby rozwinąć trochę swoją wypowiedz i napisać coś więcej o wyższości takiego rozwiązania (5D z 45mm) nad 7D.
    Rozwiązanie jest proste. To jest obiektyw w zasadzie skonstruowany z myślą o załamaniach perspektywy, panowaniu nad głębiami ostrości i fotografowaniu produktów. Nie bardzo mam jak Ci opisać jak to działa, po prostu sam musisz wszystko zobaczyć. Szukaj informacji o obiektywach tilt/shift.

Aha, nie doczytałem jakiej wielkości produkty chcesz fotografować, może okazać się, że lepszy będzie 90mm. Tylko tutaj dostaniesz gratis spłaszczenie perspektywy.

Makrówka przyda Ci się jeszcze przy polowaniu na robale i kwiatki (od biedy też przy portretach), ale z pewnością nie sprawdzi się lepiej przy produktach.
    Jarek

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów