Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: jak zachowuje sie 50D w hali?

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisnrj Zobacz posta
    ale biorąc różnicę cenową obu...
    stad pisze, ze ogolnie jest ok szczegolnie patrzac na to ile kosztuje 85

no, ale ta cena jest czyms spowodowana jeszcze pare wad ma...

tak podsumowujac juz OT: kupilbym ponownie 85

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

To może kwestia egzemplarza. Ja znam osoby co sobie bardzo chwalą do sportu.. Mam go od niedawna i szczerze mówiąc to jestem z niego najbardziej zadowolony tam gdzie ta ogniskowa mi pasuje. Ma oczywiście swoje wady, ale z AF problemu nie widzę.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    do recznej za krotkie jest ideal to ~200mm ("w przeliczeniu na FF")

af w 85/1.8 moze i szybki jest..... ale baaaardzo niedokladny

Za krotki ? Z ktorej strony ? Ja robie reczna wylacznie 85 tka i jest niezastapiona Fakt, ze nie foce na jasnych halach ktorymi dysponuje wiekszosc druzyn ekstraklasowych ,a na pierwszoligowych parkietach
    Osobiscie nie wyobrazam sobie siedzac za, kolo bramki i robic na 200 mm..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Za krotki ? Z ktorej strony ? Ja robie reczna wylacznie 85 tka i jest niezastapiona Fakt, ze nie foce na jasnych halach ktorymi dysponuje wiekszosc druzyn ekstraklasowych ,a na pierwszoligowych parkietach
    Z ręcznej masz mnóstwo fajnych kadrów, ale zmasakrowanych agresywnym odszumianiem, że wyglądają jak zdjęcia z zawodów lateksowych lalek. Czemu tak się boisz szumu?

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Akurat te zdjecia co mam w galerii w duzej mierze byly robione dosc dawno, gdy poznawalem aparat, nowy oiektyw i nowe sposoby walki z szumem

Domyślnie

Akurat te zdjecia co mam w galerii w duzej mierze byly robione dosc dawno, gdy poznawalem aparat, nowy oiektyw i nowe sposoby walki z szumem
    Czasami lepiej się z szumem pogodzić, niż z nim walczyć. To samo przechodziłem, ale wyrosłem

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaD77 Zobacz posta
    Czasami lepiej się z szumem pogodzić, niż z nim walczyć. To samo przechodziłem, ale wyrosłem

To jest wlasnie to, ze czlowiek dazy do perfekcji i czasem ciezko dostrzec bariere miedzy zdjeciem dobrze obrobionym ,a zbytnia plastikowoscia Pomalu tez sie tego ucze
    Tak czy siak wracajac do watku, kolega musi z takimi obiektywami ciaganac iso w gore ,albo kupic obiektyw z f/2.8 badz jasniejszy
    Ja na poczatku przygody z hala ( ciemna ) focilem 24-70 i na pierwszych zdjeciach chcac miec `dobry` czas zjezdzalem z poprawnego naswietlenia klatki, co pozniej owocowalo paskudnym bandingiem.....

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    To może kwestia egzemplarza. Ja znam osoby co sobie bardzo chwalą do sportu.. Mam go od niedawna i szczerze mówiąc to jestem z niego najbardziej zadowolony tam gdzie ta ogniskowa mi pasuje. Ma oczywiście swoje wady, ale z AF problemu nie widzę.
    2 egzemplarze....
    ogolnie jak pisalem.... jest ok, problem jest w szczegolnych momentach w dosyc ciemnej hali

a ja robie reczna wylacznie 135/2.0 na cropie 1.3 (~175mm) i nie siedze w kacie
    hala tez dosyc ciemna, iso6400, 2.0, 1/800 (ostatnio zarowki sie zaczely wypalac, wiec 1/640 - 2x ekstraklasa)

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    2 egzemplarze....
    ogolnie jak pisalem.... jest ok, problem jest w szczegolnych momentach w dosyc ciemnej hali

a ja robie reczna wylacznie 135/2.0 na cropie 1.3 (~175mm) i nie siedze w kacie
    hala tez dosyc ciemna, iso6400, 2.0, 1/800 (ostatnio zarowki sie zaczely wypalac, wiec 1/640 - 2x ekstraklasa)
    135-tka nie mialem okazji focic, dlatego ostatnio wlaczyl mi sie pewien dylemat.. Czy nie zamienic 70-200 2,8 wlasnie na 135 ..

Domyślnie

Ten 85mm f1.8. to widze, ze od 1 400 zł w góre. A moze ktorys z Grupowiczów chciałby sie pozbyc swojego albo zna kogos, kto chciałby? ja wiem, ze to nie ten dział, ale skoro jestesmy przy tym temacie...

wZrokowiec

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów