kita mam...
To odpusc Flektogona. Lub pozycz i przetestuj. Dokladnie sie przy tymZamieszczone przez popmart
przygladnij na ostrosc, kontrast.
Roger
Marcin "Roger" Pojałowski
GG: 27797
Mysle ze Zeiss nie tyle wyprodukuje nowe co poprostu dokreci EF'a do istniejacej linii tego co juz ma. Contax'owe stalki od Zeiss'a na przejsciowkach sa bardzo popularne na eos'ach i bardzo chwalone.
Tyle ze ceny nowych to beda pewnie takie nieco... ciezko strawne.
...
Z jednym sie zgodze - IMHO ceny beda wyskokie, ale w/g mnie to beda jednak przerobione, zmodyfikowane obiektywy pod katem pracy z cyfra... dziwie sie jedynie ze tak pozno Zeiss wpadl na taki pomysl... Poza tym ma dosc wysoko postawiona poprzeczke (przez swoja tradycje i marke) i mam nadzieje ze tamron nie bedzie lepszy od zeissa...Zamieszczone przez KuchateK
a tak moze powrozymy stalki czy zoomy :-), w ktora czesc rynku udezy Zeiss? ja jednak obstawiam szkla dedykowane do cyfry (nie tylko bagnet) i jasne stalki do 1.4 włacznie no i raczej na FFniz na jakies cropy
BTW.. chyba codziennie beda zmieniac zdjecie na pierwszej stronie :-) dzis jest troche zakryte ale jednoczesnie juz wiadomo ze bedzie to Zeiss ZF
No ja też wlazłem tam zaraz po wstaniu.
A ja tak sobie dumam...
Może te szkła zeissa z auto focusem dostaną bagnety EF i Nikona?
I możnaby było kupić planarki z działającym af i przeniesieniem całej automatyki.![]()
To byłby taki exclusive niezależny producent szkieł.![]()
To jest pewne... tylko nie wiadomo co to beda za szkla ani jakie beda ich ceny...Zamieszczone przez adamek
wczoraj byl widoczny caly napis: Milions of SLR photographers co sugeruje kilka bagnetów i FF
Nie, to po prostu niedowartosciowani nazywaja tak szumnie zwykla, amatorska klatke maloobrazkowa.Zamieszczone przez adamek