Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: CZJ Flektogon - do fotografii produktowej ?

Domyślnie

Serdeczne dzięki wszystkim za porady
    Będę musiał to wszystko przegryźć jeszcze na spokojnie bo głowa boli.
    I tak znając życie cokolwiek wybiorę będę żałował, ale z drugiej strony pewnie cokolwiek wezmę będzie lepsze od tego co jest
    Dzięki raz jeszcze. Sample i info co zanabyłem wrzucę niebawem

Domyślnie

No i stało się, uparłem się i kupiłem obydwa Fleki - 35/2.4 i 50/4.
    Drugi wrócił wprawdzie do czyszczenia, jednak pierwszy, który przede wszystkim miał służyć do stocków, czyli 35tka, jest ekstra. Praktycznie wszystko wygląda lepiej. Jest ostrzejszy, ma świetną plastykę.

Na chwilę obecną jednak, nie potrafię sfotografować białego obiektu w białym namiocie tak, żeby się nie prześwietlił a jednocześnie by niedoskonały materiał namiotu nie wyzierał ze zdjęcia

Zwrócić muszę zatem honor KUBAwo i rozejrzeć się za oświetleniem błyskowym, które początkowo i, jak się okazuje, niesłusznie odrzucałem ze względu na totalną amatorszczyznę w temacie. Moje obecne 3x125W ze świetlówek kompaktowych 5500K (125W pobór/600W moc) to zdecydowanie za mało. Mógłbym wprawdzie wkręcić 200W zamiast 125, podejrzewam jednak że niewiele to zmieni.
    Obiecane sample z EXIF postaram się niebawem wrzucić, tymczasem dzięki raz jeszcze wszystkim za pomoc, może komuś wątek też podsunie jakieś odpowiedzi

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów