Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: [tomdz] To i owo

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Podpoznański klasyk ;-)

22.

23.

24.

25.
    Body, stałki, zoomik

Domyślnie

No to i owo, rzeczywiście. Żadne zdjęcie nie powoduje u mnie palpitacji serca, choć technicznie są ok.
    W sumie to mi się podoba najbardziej to ostatnie (#25). Ma najlepszą atmosferę, najlepiej wykonane, świetnie skomponowane, bardzo dobre kolorystycznie. Takie "chełmońskie". Wszystkie pozostałe są technicznie poprawnymi zdjęciami tego i owego, ale to ostatnie ma w sobie charakter i wydaje mi się najbardziej przemyślane.

Bywalec
    Miasto
    Ostrołęka

Domyślnie

A mi się podobają te z bocianem Powiedz tylko co to za szkło tak ładnie ostrzy ...

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bocian robiony 200mm f/2.8L. Pół godziny czekałem aż chmura zejdzie i dopuści trochę światła. Ale model cierpliwy był ;-) To z traktorem było cropowane, no bo servo to raczej w 5D tylko na centralnym.
    Body, stałki, zoomik

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Widzę, że stosujesz się do zasady, że bokeh uratuje każde ujęcie (:
    Część na serio niezła, ale jakby brakuje paru ambitniejszych klatek w tej galerii.
    19. jest całkiem przyjemne

Dopiero zaczyna Awatar the_bleeding

Domyślnie

Seria 22 -25 nie podoba mi się - zdecydowanie za mocne światło . Za to 19-tka jest świetna .

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

iso, no przyznaję, że lubię ładny bokeh, zresztą jeśli chodzi o serię samochodową to był to pierwszy wypad z nowym szkłem, więc wiadomo jak jest... Masz rację co do ambitniejszych klatek, sam nad tym boleję: ciężko zaplanować coś większego jak się większość życia oddaje korporacji. Większość okazji fotograficznych mam niejako przy okazji innych zajęć i pewnie to w jakimś stopniu widać.
    Ale dość marudzenia. Był zarzut za mocnego światła, to będzie dużo łagodniej. To samo miejsce, jakiś czas temu.

26.

27.

28.
    Body, stałki, zoomik

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów