Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Canon 200 mm f1.8L

Mieszany widok

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

rozumiem ze 70-200L sam naprawisz?

co do pytania - zalezy do czego. jesli potrzebujesz uniwersalnosci to zoom. ale jesli 90% zdjec robisz na 200mm to nie ma sie nad czym zastanawiac, tylko sprzedawac nereczke i leciec po 200/1.8

ps. podobno 200/1.8 wypada slabo w porownaniu z 200/2.0

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    rozumiem ze 70-200L sam naprawisz?

co do pytania - zalezy do czego. jesli potrzebujesz uniwersalnosci to zoom. ale jesli 90% zdjec robisz na 200mm to nie ma sie nad czym zastanawiac, tylko sprzedawac nereczke i leciec po 200/1.8

A ja rozumiem że masz pewność że w serwisie canona czy jakimkolwiek innym maja części do tego starocia. :rolleyes:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Hmm... są dość podzielone opinie na ten temat. Pewnie nie ma takiej brzytwy ale stary ma to coś czego nowy już nie posiada. Miał soczewki ze szkła ołowiowego, które dają piękne kolory i dość unikalne zniekształcenia czy jak kto woli plajstykę . No i podobno bokeh w starym był bardziej sexy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów