Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 90

Wątek: Logistyka slubna

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin/Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbo Zobacz posta
    Pomiar światła w pustym kościele , czy na pustej sali i tak Cię oszuka ... trzeba wziąć poprawkę , ale początkującym rzeczywiście zalecam odwiedzenie kościoła przed uroczystością , bardziej w celu rozeznania skąd zrobić zdjęcia i jak się ustawić, jakie będzie tło w kierunku fotografowania itp.
    Prawda. Pomiar będzie zaburzony, o tym trzeba pamiętać. Dodatkowo zalezy jaka pogoda będzie na zleceniu, czy kościelny zapali światło ... troche zmiennych jest.

A co do kadrów to właśnie pośrednio i to miałem na myśli. Czy 2 puchy ze stałkami i jakimi czy 1 pucha z zoomem a druga np na stałe z fishem. Tak czy inaczej targam na zlecenia zawsze wszystkie graty jakie mogą mi się przydać ale jednak wolę wziąć już do kościoła powiedzmy 3 szkła w tym 2 na body (karty, baterie oczywiście też). Reszta czeka poza wzrokiem ciekawskich w samochodzie.

Ilu ludzie tyle podejść do wykonywanej pracy.
    60D + 400D(BG-E3) + macro-kit + T17-50 2.8 + C50/1.8 + C85 1.8 + T55-200 + Samyang 8mm FishEye + 580 EX II + YN565EX + YN560 II + Phottix Strato II Multi + pomniejsze gadżety

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    a kurs liturgiczny jest?
    nie ma, ale że to za prawie darmo robię to traktuje sie jako członka rodziny a przynajmniej tak uzgodnie z młodymi... no jak już będe robił normlanie to zrobie, ale na dzień dzisiejszy jest jak jest.

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robert paul Zobacz posta
    nie ma, ale że to za prawie darmo robię to traktuje sie jako członka rodziny a przynajmniej tak uzgodnie z młodymi... no jak już będe robił normlanie to zrobie, ale na dzień dzisiejszy jest jak jest.
    Trzeba iść z młodymi do księdza i powiedzieć że jesteś z rodziny ... zazwyczaj nie robią problemu.
    55D,16-200
    ----------------------------------------------

Dopiero zaczyna Awatar Kito
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

Ostatnio wyczaiłem kilku proboszczy którzy za tzw. "profesjonalne" zdjęcia kościoła z zewnątrz i wewnątrz przymykają nawet oko na zdjęcia zza barku księdza i na błyskanie lampką prawie seriami podczas liturgii hehe. Przy okazji na spokojnie można przetestować "warunki bojowe" w danym kościele :-)
    FB - http://www.facebook.com/krzysztof.kito.wierzbicki
    C40D, C5DMKII, 6 szkiełek (w porywach do 10) i kilka lampek
    Ślubne i inne na www.fotoduet.eu

Domyślnie

Wszystko zależy o której jest Ślub ale od kosmetyczki do oczepin, czasem od błogosławieństwa do oczepin .marbo dał dobrą radeReportaż to nie etat nie można planować że np: o21 mam przerwę i koniec jak jest coś ciekawego na przykład podrzucają młodą do góry to robisz. Nie da się zrobić wszystkiego ale już po kolejnym Ślubie będziesz wiedzieć co i jak.

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Przerwa to jest wtedy jak mlodzi czekaja na blogoslawienstwo, gdy jezdzisz z miejsca na miejsce, jak goscie jedza. W innych wypadkach raczej rozna sobie odpuscic - nie ma co zapominac, ze jest sie w pracy mimi wszystko
    btw. ja naszczescie rzucilem palenie w tym roku i mysle, ze bedzie mi latwiej na zleceniach w tym roku
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

W dniu ślubu jestem na nogach (w pracy?) najczęściej od 9:00 rano do 1:30 dnia następnego plus zebranie bambetli i powrót. Lulu koło 4:00
    pozd®ówka
    regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    Przerwa to jest wtedy jak mlodzi czekaja na blogoslawienstwo
    jeśli chcesz zrobić dobry reportaż to nie masz przerw.

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    jeśli chcesz zrobić dobry reportaż to nie masz przerw.
    nawet na kupe?
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Kupa dozwolona tylko jak wszysy zaczynają wcinać rosół a to i tak pod warunkiem że nie zacznie się w tym czasie pierwszy toast

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów