Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 135

Wątek: Yongnuo YN-565

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Podepne sie pod watek.

Problem: YongNuo YN-565EX vs. Metz 50 a konkretnie brak HSS w tej pierwszej.
    Zastosowanie: amatorska fotografia, czy to w plenerze czy w pomieszczeniu, czasem jakas impreza pokroju komunii czy urodzin ale nadal amatorsko

Pytanie: Czy brak HSS mocno ograniczy mi zabawe czy to raczej zbedna pierdoła o ktorej po 2 dniach sie zapomina? Przyznam szczerze, ze na papierze funkcja ta brzmi fajnie, kusi strzelenie fotki 1/1000 w nocy z lampa w ciemnym pokoju (przykladowo akty), zeby pobawic sie swiatlem, czy tez doswietlenie cieni w sloneczny dzien przy 1/2000, tylko pytanie czy efekty takich zabaw sa na tyle fajne/częste/przydatne zeby doplacac do Metza?

Tak jak pisalem, glownie fotografia amatorsko-eksperymentalna, wiec przedkladam dodatkowe bajery nad inne bardziej profesjonalne aspekty jak moc, wykonanie, wydajnosc na bateriach.
    Ostatnio edytowane przez qrko ; 11-12-2011 o 15:45

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

No to sam sobie odpowiedz czy robisz zdjęcia z słoneczny dzień czy nie.

Domyślnie

Widzę, ze jest już parę osób, które mają YN-565, dlatego chciałbym zwrócić uwagę na wątek w którym opisałem moje problemy z wchodzeniem lampy w stan uśpienia : http://www.canon-board.info/showthread.php?t=80353 , być może ktoś będzie mógł pomóc

Domyślnie

Cześć, czy spotkaliście się może z usterkami/awariami tej lampy ? Mam ją od tygodnia (a w zasadzie miałem), wystrzeliłem ok. 400 błysków i nagle lampa ni stąd, ni zowąd przestała działać. Nie wyzwala błysku, działa, ekran się świeci, reaguje na aparat, wszystko jak wcześniej. Przy naciskaniu przycisku PILOT lampa również nie reaguje. Odesłałem ją na gwarancji, jednakże przestrzegam przed nietrafionymi modelami. Oczekuję właśnie na reakcję sklepu. Z tego co wiem, to nie jestem odosobniony w problemie, wystarczy wystukać w wyszukiwarce YouTube

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin/Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucaseuropa Zobacz posta
    Cześć, czy spotkaliście się może z usterkami/awariami tej lampy ? Mam ją od tygodnia (a w zasadzie miałem), wystrzeliłem ok. 400 błysków i nagle lampa ni stąd, ni zowąd przestała działać. Nie wyzwala błysku, działa, ekran się świeci, reaguje na aparat, wszystko jak wcześniej. Przy naciskaniu przycisku PILOT lampa również nie reaguje. Odesłałem ją na gwarancji, jednakże przestrzegam przed nietrafionymi modelami. Oczekuję właśnie na reakcję sklepu. Z tego co wiem, to nie jestem odosobniony w problemie, wystarczy wystukać w wyszukiwarce YouTube
    Chyba trafiłeś po prostu felerny egzemplarz. U mnie grubo ponad 1000 błysków w całej skali od 1/1 do 1/128 oraz w ettl i jak na razie wszytko jest OK. Jedynym "dziwnym" zachowaniem jest brak jakiejkolwiek komunikacji gdy akumulatorki są za słabe by naładować kondensator - lampa po prostu nie błyska. Mnie zajęło chwile zanim się zorientowałem o co biega ... następnym razem będę wiedział od razu.
    60D + 400D(BG-E3) + macro-kit + T17-50 2.8 + C50/1.8 + C85 1.8 + T55-200 + Samyang 8mm FishEye + 580 EX II + YN565EX + YN560 II + Phottix Strato II Multi + pomniejsze gadżety

Domyślnie

Co do lampy - sklep zareagował błyskawicznie i już w poniedziałek wysyłają nową. I szczerze mogę powiedzieć, że warto. Według mnie lampa jest genialna, w tym przedziale cenowym trudno o coś lepszego : ) jeśli ktoś ma wątpliwości - brać ją ! Tylko pamiętajcie o tym żeby miała gwarancję

Domyślnie

Ok, zmieniam zdanie - wczoraj dostałem lampę, dzisiaj już nie działa ... Jest tak samo jak wcześniej, lampa nie wyzwala błysku. Już nie wiem co robić, ale totalnie sie zrazilem do tego chińskiego gówna. A zapowiadało sie dobrze ! Jutro odsyłam na gwarancji ale będę chciał zwrotu pieniędzy

Dopiero zaczyna Awatar ptr8
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przypominają mi się przeboje z tumaxem na olympusie podobnie było co nowa sztuka to ciągle coś się kichało ... wkończyło się na sprzedaży
    Puszek kilka i słoiczków do kompletu

Fotografia ślubna Kraków

Bywalec Awatar jeff.lebowski
    Miasto
    UK

Domyślnie

Moja od miesiąca błyska bez żadnych problemów i naprawdę jestem z niej zadowolony.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Pełne uzależnienie

Domyślnie

i to jest chyba glowna wada tanich rozwiazan, duzy rozrzut jakosci. Kupujac Canoan masz 99% szans ze bedzie dzialac stabilnie i dlugo, dlatego cena jest duzo wieksza. Moje YN dzilaja bez problemow, wiecej problemow mam z C580 (chyba dlatego ze czesciej uzywam)

Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów