Pokaż wyniki od 1 do 10 z 135

Wątek: Yongnuo YN-565

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

jak wysokiego cła można się spodziewać przy lampie za 500zł?

Bywalec
    Miasto
    DG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajej Zobacz posta
    jak wysokiego cła można się spodziewać przy lampie za 500zł?
    Nie należy się spodziewać żadnego. Sprzedawcy detaliczni z Honk Kongu deklarują zaniżone wartosci celne i dodatkowo oznaczają paczki jako gift/sample.
    Mi YN-468 przechodziło przez cło z wartoscia na poziomie 10-20USD (rzeczywista cena ok 90USD).

Trzeba by mieć wyjątkowego pecha aby przy detalicznej przesyłce Celny się dowalił i naliczył cło. (acz może się zdażyć).
    C500d; C15-85; C50/1,4; T70-300VC; C10-22, KIT z IS (poszedł do dobrego człowieka)

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaqkaba Zobacz posta
    Nie należy się spodziewać żadnego. Sprzedawcy detaliczni z Honk Kongu deklarują zaniżone wartosci celne i dodatkowo oznaczają paczki jako gift/sample.
    Mi YN-468 przechodziło przez cło z wartoscia na poziomie 10-20USD (rzeczywista cena ok 90USD).

Trzeba by mieć wyjątkowego pecha aby przy detalicznej przesyłce Celny się dowalił i naliczył cło. (acz może się zdażyć).
    Gift nie ma zadnego znaczenia, liczy sie wartosc rynkowa przedmiotu, a nie to czy to jest prezent czy nie .
    Z małych poszukiwań w necie dowiedziałem się, że celnik może zażądać dokumantu (paragon, wydruk przelewu itp.) potwierdzającego, że przedmiot kosztował nas 20USD . Myśle, że to bardziej loteria niż pewność czy cło będzie czy nie.

Uprawnienia umieszczania postów