Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 135

Wątek: Yongnuo YN-565

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Jako amator mam tylko 430EX2 i mi wystarcza. Kupiłbym nawet tego jonknuła, ale potrzebuję HSS.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Sam już nie wiem a czy HSS jest taki istotny bo np jakbym kupił taniego chińczyka to zawsze sobie mogę dopić nap obiektyw stałke 28mm bo o niej myślę a tak to oszczędności przeznaczone na sprzęt foto zamkną się na jednej lampię a chciałem jeszcze kupić statyw i parasol i coś z czego będę wyzwalał na odległość kabel czy może coś lepszego. W takich chwilach żałuje że nie pasjonuje się rysunkiem wystarczyły by mi kredki z empika i po problemie.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Zależy czy lampy chcesz używać do oświetlania czy tylko doświetlania cieni.

Ja głównie stosuję w tym drugim przypadku, więc HSS jest warunkiem sine qua non.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To będzie moją pierwsza lampa i jak na razie jedyna będzie mi służyć głównie to pogłębiania wiedzy na temat pracy z lampą jakieś sesje plenerowe ewentualnie coś w pomieszczeniach. jak pisałem chce zrobić sobie taki zestaw z parasolem żeby sobie ustawić światło z prawej/lewej strony modela/modelki po prostu dalej rozwijać swoje hobby i tyle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gemini Zobacz posta
    jak pisałem chce zrobić sobie taki zestaw z parasolem żeby sobie ustawić światło z prawej/lewej strony modela/modelki po prostu dalej rozwijać swoje hobby i tyle.
    to jeszcze zdecyduj jak chcesz tą lampę odpalać. Jak tanimi popularnymi wyzwalaczami to HSS w lampie Ci zbędny.
    50D + 17-40/4 L + 70-200/4 L + 85/1.8 + 100/2.8 macro

forest łapie chwile ulotne

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ok to chyba się skusze na tą lampę zobaczymy czy będę zadowolony. Dzięki wszystkim za wypowiedzi!!

Dopiero zaczyna Awatar dsp
    Miasto
    Suwalki

Domyślnie

hej lampę kupiłem dwa tyg temu za 680zł z przesylka. bawiłem się też canonem 580ex i muszę przyznać że niczym nie odbiega od jakości a nawet lepiej Ostrzy od oryginału. polecam przyszłym niezdecydowanym
    Canon 5d mark II + C28 1.8 + Sigma 50 1.4 + C85 1.8 + Lampy i dodatki.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Myślałem że już ma problem z głowy kiedy zobaczyłem w ofercie sklepu w którym chce kupić yn-565 Metz 50 AF jest tylko 35zł droższy a ma HSS. Dla porównania podaje linki
    http://multifoto.pl/yongnuo-yn-565ex-canon.html http://multifoto.pl/metz-50-af-1-canon.html Czy waszym zdaniem lepiej pozostać przy YN i olać HSS czy może jednak warto kupić tego metza??

Domyślnie

Na wstępnie - witam wszystkich Trochę czytam już forum, ale dopiero teraz odzywam się po raz pierwszy.

Też mam podobny dylemat jak przedmówca.

Trafiłem dokładnie na tą samą ofertę i tą samą zagwózdkę. Wziąłem sobie jednak do serca uwagę Usjwo z tego wątku (rachunek sumienia + HSS), poczytałem jeszcze trochę to i inne fora i z w obliczu wyboru pomiędzy YN565 EX a METZ 50 AF-1 skłaniam się bardziej ku .... METZ 58 AF-2

Wydaje mi się że w stosunku do systemówki 580EX II ma te same możliwości, cenowo jest 25% tańszy a w stosunku do pozostałych dwóch o których pisałem wyżej ma znacznie lepsze możliwości... co wy na to?
    Ostatnio edytowane przez sw.wilq ; 17-11-2011 o 17:50

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Może napiszesz do jakiego body?Do jakich zdjęć? Wszak to ważne przeciez..

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów