Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 135

Wątek: Yongnuo YN-565

Bywalec

Domyślnie

Dziś przyszło mi płacić za paczkę typu "gift". Niestety celnicy są cwansi niż nam się wydaje. Dostałem kilka dni temu list od nich i opisali mi co znaleźli, od kogo to idzie, itp. zażyczyli sobie wysłać kopię maila od paypala z płatnością. Naliczyli co musieli i tyle a na paczce napis GIFT i wartość 8 dol heh, no more!
    5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Nie tyle, że są cwańsi niż Wam się wydaje.
    Chodzi raczej o to, że nie są tacy głupi za jakich ich uważacie.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raado Zobacz posta
    Dziś przyszło mi płacić za paczkę typu "gift". Niestety celnicy są cwansi niż nam się wydaje. Dostałem kilka dni temu list od nich i opisali mi co znaleźli, od kogo to idzie, itp. zażyczyli sobie wysłać kopię maila od paypala z płatnością. Naliczyli co musieli i tyle a na paczce napis GIFT i wartość 8 dol heh, no more!
    A jaką kwotę miałeś na paypalu - jeżeli tak do 120euro, bo z VATem nie może być więcej niż 150Euro, to bym reklamował jako zakup towaru o niewielkiej wartości.

Od listopada 2009 można z powodzeniem kupować towary do 150 euro Z VAT nie tylko od chińczyków.
    Rozporządzenie Rady (WE) nr 1186/2009 z dnia 16 listopada 2009 r. ustanawiające wspólnotowy system zwolnień celnych.
    Zobacz art. 23
    http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/...023:01:PL:HTML

Bywalec

Domyślnie

Liczyłem się z tym że zapłacę bo nie pierwszy raz kupuje coś od chińczyków. Do tego wypadkowa zatrzymania przesyłek, w moim przypadku wynosi już 50/50. Co do kwoty z paypala znacznie powyżej 120euro, być może dlatego niegłupi celnicy policzyli cło. Dzięki za linka Szwayko, przyda się napewno. Pozdrawiam
    5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raado Zobacz posta
    Liczyłem się z tym że zapłacę bo nie pierwszy raz kupuje coś od chińczyków. Do tego wypadkowa zatrzymania przesyłek, w moim przypadku wynosi już 50/50. Co do kwoty z paypala znacznie powyżej 120euro, być może dlatego niegłupi celnicy policzyli cło. Dzięki za linka Szwayko, przyda się napewno. Pozdrawiam
    Ja czasem kupuje sprzęt modelarski z HK i zawsze podaje wartość miedzy 50-90 $ nigdy gift bo zawsze mi trafiało na cło teraz paczka nawet o wymiarach 30x30x90 przechodzi bez kontroli.
    Canon 1Ds Mark II, C24-105/4L IS USM, C17-85/4-5.6 IS USM, C70-300/4-5.6 IS USM, C28 1.8 USM, C50 1.4 USM, C430EX II
    http://maciejko.net/cbsearch/

Coś już napisał

Domyślnie

Wczoraj dojechała do mnie Yongnuo YN565EX także opiszę pierwsze wrażenia.
    Prócz w/w lampy aktualnie mam jeszcze Nissina di622 (mkI) więc do niego będę się odnosił.

Pierwsze co rzuciło się w oczy to oczywiście budowa. Tutaj nie ma co porównywać. YN565EX jest znacznie lepiej wykonana, tworzywo wydaje się znacznie lepsze niż w Nissinie, wszystko masywne, spasowane idealnie. Klapka od akumulatorków solidna (w Nissinie każdy wie jaka jest - jakby zaraz miała się urwać). YN565EX posiada metalową stopkę, Nissin plastikową. Obie lampy mocowane są za pomocą popularnego dokręcanego kółka - tutaj też różnica jest wyczuwalna na korzyść Yongnuo - chodzi płynniej, lepiej trzyma.
    Zoom palnika w Nissinie jest znacznie głośniejszy, czasami wręcz mi przeszkadzał. W Yongnuo zoom działa znacznie ciszej i szybciej. Dla mnie to dużego znaczenia nie ma, jednak dla "kościelnych" pewnie tak.
    TTL w Nissinie mimo wielokrotnych korekt działał różnie, raczej nie można było ba nim polegać, przeważnie była to loteria. Po pierwszych zdjęciach Yongnuo spokojnie mogę powiedzieć, że tutaj TTL działa znacznie lepiej. Zrobiłem ok. 40 zdjęć - żadnego przepału ani widocznego niedoświetlenia.
    Mocy oczywiście nie trzeba porównywać.
    Specyfikacji lamp nie będę porównywał - google załatwią sprawę.

Takie pierwsze wrażenia. Ze swojej strony za te pieniądze polecam Yongnuo YN565EX.
    W sklepach jest raczej niedostępna, gdyby ktoś z Łodzi chciał pomacać służę pomocą.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Od świeże temat żeby nie zaśmiecać forum nowym. Chce kupić pierwszą lampę i zastanawiam się właśnie nad Yongnuo YN-565EX warszawie można dostać za 700zł czy może lepiej troszkę dołożyć i kupić canona 430ex. Lampa będzie używana do różnych celów ale raczej do fotografowania ludzi przy użyciu statywu i parasola. Czekam na wasze sugestie pozdrawiam!

Coś już napisał

Domyślnie

Dzisiaj dotarła do mnie ta lampa.
    Pierwsze wrażenie świetne, lampa bardzo dobrze wykonana. Myślałem, że będzie to typowy chiński skrzypiący plastik, a tu wręcz odwrotnie. Wszystko bardzo fajnie spasowane, zero luzów, wszystko działa z odpowiednim oporem, plastik twardy.
    W porównaniu do Sunpaka PZ42X jest niebo a ziemia . Sygnał dźwiękowy faktycznie za głośny
    Na dokładniejsze testy jeszcze przyjdzie czas

Dopiero zaczyna Awatar --RUMIANY--
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Witam ! Czy ktos probowal polaczyc YN-565 z pixelem Knight TR-332 ? Bardzo interesuje mnie czy ta lampa bedzie wspolpracowala z pixelami. Czy bedzie radiowo dzielila moc w manualu i wogole przenosila ettl.

Domyślnie

z nowszymi Pixel Kingami nie gada, z Pixel Rookami też nie więc chyba będzie ciężko z Knight'ami
    50D + 17-40/4 L + 70-200/4 L + 85/1.8 + 100/2.8 macro

forest łapie chwile ulotne

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów