Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: "Patent" na cyfrówkę z analoga

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie chce,by mnie ktoś uznał za kłamcę lub pijaka,ale jakiś czas temu widziałem na allegro aparat dość zaskakujący.Było to połączenie Smienki z cyfrowym kompaktem.
    Gość się bardzo napracował, ale efekt był naprawdę piorunujący.Z przodu,boków, dołu i góry oryginalna Smiena.Tył z LCD.Naprawdę piękne wykonanie.Może ktoś z Was jeszcze to widział ?
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

http://archiwumallegro.pl/prezentsmi...545555224.html - ta?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.frazpc.pl/b/136922 - drugi link. Sam się zaciekawiłem. Wyglada ładnie.
    Ostatnio edytowane przez McMelassa ; 23-03-2011 o 20:33 Powód: Automerged Doublepost
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ta z frazapc to ewidentny fake, w dodatku dość słabo przygotowany. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę na datę publikacji tekstu ? :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie

dopiero teraz spojrzałem.
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja czytałem swego czasu trochę opinii na dpreview użytkowników tego patentu. Generalnie było to diabelnie upierdliwe w użyciu. Matryca z mnożnikiem 2.5 bodaj, bardzo mała wewnętrzna pamięć. Do tego dochodziły jakieś problemy z położeniem tego względem płaszczyzny ogniskowania. Nie pamiętam już dokładnie.
    Możliwe że przy ówczesnych cenach cyfrówek jakiś sens to miało ale przyszłość tego patentu była moim zdaniem zerowa. Jedynie może gdyby były to dedykowane wkładki od producentów aparatów do określonych modeli aparatów ale podejrzewam, że ze względu na cenę i funkcjonalne ograniczenia byłoby bardzo mało chętnych na taki gadżet.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Patent pewnie wykupiony aby do kosza polecial. Szkoda, bo pewnie juz dzis by mozna takie cos kupic normalnie z matryca FF, a w bebeszkach slocik na microSD.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kito Zobacz posta
    Fajne cacko. Ja bym chętnie potestował taką kliszę ;-) Zdjęcia z analoga w minutę po zrobieniu hmmmmm marzenie...
    No, to ja mam takie "zdjęcia z analoga" w 5DmII, w 350D też miałem dokładnie takie analogowe zdjęcia jak te o których marzysz... )))
    Marzenia masz na wyciągnięcie ręki...
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja gdzieś widziałem taką trochę odwrotność cyfrówki, analoga z monitorem. Był to Kodak APS przy pomocy, którego można było zrobić preskan a potem zdjęcie naświetlić na negatywie.
    Cytat Zamieszczone przez Kito Zobacz posta
    Fajne cacko. Ja bym chętnie potestował taką kliszę ;-) Zdjęcia z analoga w minutę po zrobieniu hmmmmm marzenie...
    Polaroid robił taki film, który wywoływał się jako czarno biały slajd podczas wyciągania z kasety.
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 24-03-2011 o 02:31 Powód: Automerged Doublepost
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McMelassa Zobacz posta
    http://archiwumallegro.pl/prezentsmi...545555224.html - ta?
    http://www.frazpc.pl/b/136922 - drugi link. Sam się zaciekawiłem. Wyglada ładnie.
    Wielkie dzięki za ten pierwszy link z allegro.
    Wątpiłem,że to na prawdę widziałem.
    Oszczędzę na psychiatrze...
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Dopiero zaczyna Awatar Roker

Domyślnie

wiem, że kiedys też Hasellblad wypuścił puszkę, zamiast na kliszę to z cyfrowym wnętrzem
    Eos 350D + kit (EFs 18-55) + (EFs 75-300 USM), 2x 1GB Kingston HighSpeed, Plecak LowePro .... deska i mozna focic

http://www.gravity-sports.pl

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów