Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Problem z 5D mk I

Coś już napisał
    Miasto
    paisley-Szkocja

Domyślnie Problem z 5D mk I

witam,

niedawno zakupilem 5d i mam problem. nie moge zgrac zdjec na komputer, co gorsze komputrer wogole go nie chce odczytac, zainstalowalem wczensiej cale oprogramowanie z cd, nawet z neta i nic, dalej ten sam problem.

czy ktos wie o co w tym chodzi?
    najwazniejsze to miec pasje....

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Zainwestuj w czytnik kart, będzie szybciej i bezproblemowo.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Napisz coś więcej - jaki komputer (PC, Macintosh), jakie oprogramowanie zainstalowałeś - to z "neta" też Czy nie widzi aparatu w ogóle czy nie widzi go jako dysk, czego chcesz użyć do zgrywania itp. Kolega miał kiedyś problem z "widzialnością" 5D na iMacu. Napisz dokładniej to postaram się pomóc

Coś już napisał
    Miasto
    paisley-Szkocja

Domyślnie

packard bell z windowsem 7, widzi go w panelu sterowania ale nie pokazuje sterownika, model aparatu nieznany, a oprogramowanie bylo instalowane z plyt, a poniej szukalem jeszcze drivera na necie i nic

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    Zainwestuj w czytnik kart, będzie szybciej i bezproblemowo.
    ale nie rozwiąze problemu z komunikacja,
    może w body- zakładka comincation nie masz ustawione print/pc
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zobacz czy widzi aparat jako dysk - często to najlepsza (i najprostsza) metoda zgrania folderu ze zdjęciami tam gdzie chcesz - bez tych różnych nakładek itp. Jeśli widzi aparat jako kolejny dysk to zgraj poprostu te pliki RAW/JPG tam gdzie chcesz

Coś już napisał
    Miasto
    paisley-Szkocja

Domyślnie

no wlasnie nie widzi go w zakladce moj komputer, mam tylko twardy dysk i dvd nic wiecej, nie moge wejsc w aparat. a w aparacie mam wlaczona te opcje

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Spróbuj innym wejściem USB.

Coś już napisał
    Miasto
    paisley-Szkocja

Domyślnie

probowalem kazdym, a mam ich 4, restartowalem kompa, czyscilem go z programow i instalowalem ponownie i nic,
    chyba zrobei tak jak ktos powiedzial na poczatku i zdecyduje sie na kupno czytnika kart CF, na ebaju sa po 3 funty wiec to nie problem#

z gory dzieki za proby pomocy, ja juz nie mam sily po 2 godzinach prob rezygnuje.
    prosze moderatora o zamkniecie watku.

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja tam nie podpinam puszki do kompa, boję się złapać wirusa, bo słyszałem o takich przypadkach.

A tak na poważnie.. Jeżeli problem leży po stronie sprzętowej, inny kabel, inne gniazdo nie pomagają, nie pomaga ustalenie sterowników, to może coś nie tak z gniazdem w body. Jeśli wykrywanie sprzętu nie działa, ani wykrywanie sterowników z netu, to proponuję sprawdzić na innym komputerze bez instalowania sterowników - niech sam poszuka. A najlepiej zainwestować w czytnik.
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów