Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: problemy z ostrością

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar poulain
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi.

Teraz nie za bardzo mam dostęp do zdjęć, ale coś tam mi się udało wygrzebać z ładnie uwidocznioną nieostrością. Jest to wycinek kadru (chyba całe zdjęcie nie jest potrzebne?), robione na 55-250, ostrość łapana na misia.
    http://i159.photobucket.com/albums/t137/zabaaa/mis1.jpg

Co do wymiany 450d na coś lepszego - też się nad tym zastanawiam (biorę pod uwagę 50d i 7d), ale to na pewno nie w najbliższym czasie. Może za rok, jak uda mi się uzbierać pieniądze. ;]

Niestety nie mam możliwości sprawdzenia obiektywów na innych body. Tak to jest jak się ma wśród znajomych samych nikonierów. :P Pozostaje mi chyba zaniesienie całego zestawu do serwisu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    O, widzę, że kolejny post doszedł podczas gdy ja swój wysyłałam. Czasów staram się używać raczej krótkich, w granicach 1/100-1/400sek (wydaje mi się, że zdjęcia powinny wyjść nieporuszone). To wyżej jest robione na 1/250sek + trzeba zaznaczyć, że 55-250 ma IS. Poza tym zdjęcia nie wyglądają mi na poruszone tylko na po prostu nieostre, mydlane.
    Ostatnio edytowane przez poulain ; 22-03-2011 o 11:06 Powód: Automerged Doublepost
    50d, 450D + C10-22, C50/1.4, T28-75, C55-250, kit + 580ex

Uprawnienia umieszczania postów