Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Canon a590 is dziś nadal opłacalny ?

Domyślnie Canon a590 is dziś nadal opłacalny ?

Zbliża się wiosna, lato, a z nimi wycieczki, doszłam więc do wniosku, że przydałoby się coś aby je uwiecznić. Po dłuższym namyśle zdecydowałam się na kupno aparatu marki Canon. Budżet jest niewielki, ponieważ jestem tylko studentką, której mama w tym wypadku niczego nie dołoży. Tak więc 400-450zł to mój maks. Aparat może być większych rozmiarów, chciałabym aby miał wizjer, był wytrzymały i robił stosunkowo dobre zdjęcia. Myślałam nad Canonem a590 is, ale nie wiem czy nie dostałabym czegoś nowszego, możliwie z aktualnej sklepowej oferty, a z takimi samymi możliwościami, lub lepszy ? Ogólnie proszę o poradę.

PS. Serdecznie przywituję wszystkich forumowiczów

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kup Canona S2 IS - zobaczysz bedziesz zadowolona. A jakosc zdjec? Lepsza jak obecne kompakty.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Oj chodzilo mi o S3 IS (400zl kupisz juz). S2 oczywiscie tez rewelacyjny, ale S3 ma sporo nowszych dodatkow)
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 20-03-2011 o 12:36 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

s3 is ma ponoć duże szumy przy ISO powyżej 200, wydaje się, że jego największą zaletą jest możliwość nagrywania dobrej jakości filmów, na czym mi specjalnie nie zależy, jakieś jeszcze propozycje ?

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Canon sx120. Za śmieszną cenę:
    http://www.e-fotojoker.pl/product/ap...hot-sx-120-is/
    Masz nowy i nowoczesny aparat.

A kupując - letniego wyeksploatowanego S3 masz gorsze zdjecia i ryzyko że aparat padnie w każdym momencie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    EDIT: 5-letniego S3
    Ostatnio edytowane przez sprocket73 ; 20-03-2011 o 13:37 Powód: Automerged Doublepost
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Domyślnie

Może coś jeszcze ? sx120 nie do końca do mnie trafia

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Za te pieniądze, to A590IS jest chyba najlepszym wyborem. Do czegoś lepszego trzeba byłoby sporo dołożyć. Sam w/w nie posiadam, ale miałem okazję pobawić się dłużej, z okazji szaleństw rowerowych po górach, gdzie lustrzanki nie mogłem zabrać, a mój kolega A590 i owszem.

Domyślnie

Właśnie wydawało mi się, że pewnie za tą cenę nie można a590 wiele zarzucić. Zastanawiam się tylko czy kupowanie powiedzmy szczerze niezbyt nowego, używanego aparatu nie jest wielką głupotą ? Jak uważacie ?

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez imadzianejszyn Zobacz posta
    Właśnie wydawało mi się, że pewnie za tą cenę nie można a590 wiele zarzucić. Zastanawiam się tylko czy kupowanie powiedzmy szczerze niezbyt nowego, używanego aparatu nie jest wielką głupotą ? Jak uważacie ?
    Przy kupnie używanego sprzętu zawsze istnieje pewne ryzyko.
    Jeśli nie boisz się używek, rozważyłbym jeszcze starsze modele g6 i g5.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez imadzianejszyn Zobacz posta
    s3 is ma ponoć duże szumy przy ISO powyżej 200
    Raczej ZALETA tego S3. Bo ciezko uznac koszmarne odszumianie ISO 200+ w nowszych kompaktach za ich zalete.

Mam S2 IS. Gdy zauwazylem kiedys co sie dzieje na takim ISO 400+ w kompaktach majacych 8mpix i wiecej to zlapalem sie za glowe.

S2 IS - prosto z puszki:
    http://img97.imageshack.us/img97/8486/img5954zz.jpg

Nie zamienilbym tego "szumiacego" ale z pieknym detalem foto na inne plastikowo oszumione.

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Raczej ZALETA tego S3. Bo ciezko uznac koszmarne odszumianie ISO 200+ w nowszych kompaktach za ich zalete.

Mam S2 IS. Gdy zauwazylem kiedys co sie dzieje na takim ISO 400+ w kompaktach majacych 8mpix i wiecej to zlapalem sie za glowe.

S2 IS - prosto z puszki:
    http://img97.imageshack.us/img97/8486/img5954zz.jpg

Nie zamienilbym tego "szumiacego" ale z pieknym detalem foto na inne plastikowo oszumione.
    To zdjęcie to porażka tego aparatu. Patrząc na zdjęcie (exif) kontrast podbity na +30, ostrość na +4. Mimo tego zdjęcie mdłe, bez ostrości. Popatrz na niebo, widać że aparat ciężko pracował nad odszumianiem, to nie jest jakość którą ktokolwiek chciałby osiągnąć.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów