Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Canon a590 is dziś nadal opłacalny ?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bogdan56_Ch Zobacz posta
    Popatrz na niebo, widać że aparat ciężko pracował nad odszumianiem, to nie jest jakość którą ktokolwiek chciałby osiągnąć.
    Nie ma bata żeby zdjęcie z S2 IS przy takim nasyceniu i jasności w pełnym rozmiarze ważyło poniżej 2mb, a to ma 900kb. Albo w aparacie ustawiona niska jakość albo optymalizowane. Jeśli optymalizować do netu to ze zmniejszaniem które z kolei wymaga osobnego ostrzenia dla docelowego rozmiaru. Czyli tak by to wyglądało i na odbitce
    Pisze o tym dlatego że odwzorowanie malutkich detali na malutkich matrycach kompaktów było i jest nieciekawe i flekowanie któregokolwiek kompaktu za wygląd zdjęć oglądanych w 100% jest trochę niesprawiedliwe. Żaden nie robi tego dobrze, mojego LX3 pod tym względem też nie porównywałbym do lustra a przecież LX3 z pomocą przychodzi z pomocą jego świetna optyka.
    Co do a590, s2 is, s3 is to jeśli w dobrej cenie to czemu nie. Dwa ostatnie nadal kapitalne z Raynoxem do macro.

Domyślnie

znalazłam jedną ofertę, wydaje mi się ciekawa Canon s5 is + konwerter szerokokątny z trybem makro DIGITAL KING DSL PRO + adapter filtrowy 58 mm + filtr UV+polaryzacyjny HOYA, co o tym myślicie ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

widocznie bylo ustawione na gorsza jakosc, bo zdjecie bylo w katalogu z setka innych podobnych.

Znalazlem dwa inne juz raczej na 100% kompresja najnizsza. Obrabiane nie byli niczym. A co aparat sobie ustawil sam, to co mnie to interesuje? Po to kupuje kompakt, aby jedyne co zmienic to balans bieli a reszta ma byc prosta jak d*** weza.

http://img825.imageshack.us/img825/1469/obraz030o.jpg
    http://img31.imageshack.us/img31/1695/obraz044tl.jpg
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bogdan56_Ch Zobacz posta
    ostrość na +4
    No i? Z tego co widze, to ostrosci zdjec w tym aparacie nie moge zmieniac recznie..
    "nie było" a nie "byli"
    A to foto z SX10
    http://farm3.static.flickr.com/2603/...3b7af3e4_o.jpg
    No rewelacja ) Zdecydowanie lepszy "detal" niz stare S2/3....
    SX100 na ISO 100
    http://farm3.static.flickr.com/2672/...639d9579_o.jpg
    Kompromituje sie taki S2/3 przy TYM...
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 20-03-2011 o 17:42 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

rozumiem, że oferta, którą znalazłam, nie jest godna uwagi ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak w dobrej cenie to jest warta uwagi.

Domyślnie

do tego są jeszcze jakieś akumulatorki ładowarka i zawartość pudełka: karta pamięci, instrukcja, przewód usb, wszystko razem za 590 zł

Domyślnie

Właściwie jestem już zdecydowana, dziękuję wszystkim za odpowiedzi i do zobaczenia w innych wątkach, coś czuję, że po tym zakupie stanę się stałym bywalcem forum

Coś już napisał
    Miasto
    bieszczady

Domyślnie

kup canona 300D, jest to najprostsza z lustrzanek canona i całkiem prezyjemnie leży w dłoni ,niczego jej nie brakuje (wiem, bo sam posiadałem) spodoba się lustrzanka to ok, jesli nie, to kup kompakta i problem z głowy)

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrko Zobacz posta
    kup canona 300D, jest to najprostsza z lustrzanek canona i całkiem prezyjemnie leży w dłoni ,niczego jej nie brakuje (wiem, bo sam posiadałem) spodoba się lustrzanka to ok, jesli nie, to kup kompakta i problem z głowy)
    Tak i na pewno samym korpusem opstryka wszystko. Zastanów się kilka razy zanim zabierzesz się za nabijanie postów!

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez imadzianejszyn Zobacz posta
    do tego są jeszcze jakieś akumulatorki ładowarka i zawartość pudełka: karta pamięci, instrukcja, przewód usb, wszystko razem za 590 zł
    Czy 590zl to nie jest czasem ok $200? Tyle ten aparacik kosztował w sklepie w 2008 kiedy się ukazał. Nie mam nic przeciw a590is, ale za więcej niż połowę ceny bym go nie nabywał. Może lepiej 570is....

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów