Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: [iga] wszystko... początki

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Pracuj nad kompozycją, światłem, sprawy PS zostaw, bedziesz je ogarniać w miarę potrzeb (n.b. wyostrzenie portretów dzieci nie ma sensu).
    Jeśli masz pod ręką tę modelkę z pierwszych zdjęć, popracuj z nią; Tw. portrety są o wiele lepsze niż "macro" (roślinki), pamiętaj o tle, te drzwi z tyłu troche rozpraszają.
    Powodzenia!
    zgadzam się z Kolegą modelkę masz dobrą, nie jestem fanem makro, a portreciki super sparwa,
    dzieci temat rzeka,
    masz tą przewage nade mną, że Twoja modelka już pozuje, bo mój model jak na razie ciężko...

iga
    Guest

Domyślnie

daviddark pilnować, aby nie było bałaganu (ewentualnie wyciąć to co znaleźć w kadrze się nie powinno) - zapamiętałam, jak wyjdzie w praktyce - zobaczymy

igor58 kompozycja (czyli nie bałaganić) i światło - ok, dziękuję
    Co do modelki - jak tylko wyzdrowieje, wezmę ją na spacer i na tyle ile jej cierpliwości starczy - popróbuję.

Bangi oj z tym pozowaniem to ciężka sprawa, wszystko jest na zasadzie "jak postoisz 3 sekundy to ciocia wydrukuje Ci kolorowankę" - chociaż nie zawsze to działa, na pierwszym zdjęciu wolała tańczyć Twój model - może i pozować jeszcze nie chce... ale zdjęcie nr 7 - nie znam się na sprawach technicznych, ale patrząc na nie, nie sposób się nie uśmiechnąć

tak jak napisałam w tytule jak na razie, będzie tu wszystko - portret był, kwiatki były, czas na ptaszki, potem jeszcze jakiś widoczek... a później biorę się za konkretną naukę i konkretną drogę i może już nie będzie takiego bałaganu

5.

to skrzydło to sama bym chętnie domalowała....

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no ta 7 to pisałem jak powstała

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

"ptoszki" fajne... ale to skrzydło... szkoda... ale poza tym zdjęcie ok
    Canon Eos 550d + Kit 18-55 + Sunpak PF30x
    digart

iga
    Guest

Domyślnie

znalazłam jeszcze jedną próbę portretu - ponownie z małą modelką w roli głównej

wiem, wiem... tyłem do źródła światła - tak chyba być nie powinno?...

aha no i zdjęcie ostrzone - bo w końcu nie wiem czy ostrzyć czy nie ostrzyć... hmmm...

6.

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

troszke przepalone czoło i włosy... tło tez... ale nie poddawaj się... walcz dzielnie
    Canon Eos 550d + Kit 18-55 + Sunpak PF30x
    digart

iga
    Guest

Domyślnie

no tak... te nieszczęsne przepalenia...

jest i zapowiedziany "widoczek"

7

iga
    Guest

Domyślnie

nie bardzo przemawiają do mnie portrety dzieci B&W, ale minka smutna - więc kolory też niewesołe

8.

B&W tak powinno wyglądać? czy może to obok B&W nie stało?

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów