Bangi, jak jest światło dobre to kolorki same się robią. A te kolorki na zdjęciu nie są jakieś nadzwyczajne.
Bangi, jak jest światło dobre to kolorki same się robią. A te kolorki na zdjęciu nie są jakieś nadzwyczajne.
YaneC ostrzone było na kwiatku po lewej stronie - czy jest "idealnie" ostre...hmm nie wiem - uczę się![]()
a ostrość " poszła" na brązowy suchy listek za kwiatkiem na dole:-D
Obawiam się, że listek się nie załapał – sprawdziłam „pod lupą”… chyba pozycja (heh) w jakiej robiłam to zdjęcie i fakt, że tuż obok chodzą ludzie, nie wpłynęło korzystnie na moją stabilizację, a co za tym idzie ostrość na zdjęciu. Trudno – będę ćwiczyła dalej
![]()
Może ja coś powiem..
Pasy może masz rację - fajnie wyszły - ale zwróć uwagę następnym razem na mniejszy bałagan w kadrze
Lewy dolny - niepotrzebny kawałek gałązki
Prawy dolny daj gałązce szanse tez się pokazać
Cała góra czarne coś - całkiem niepotrzebne
Staraj się już*na poziomie wizjera widzieć to co znajduje się w całym kadrze - nie tylko w jego centrum
Pozdrawiam gorąco
przemek macias
Pracuj nad kompozycją, światłem, sprawy PS zostaw, bedziesz je ogarniać w miarę potrzeb (n.b. wyostrzenie portretów dzieci nie ma sensu).
Jeśli masz pod ręką tę modelkę z pierwszych zdjęć, popracuj z nią; Tw. portrety są o wiele lepsze niż "macro" (roślinki), pamiętaj o tle, te drzwi z tyłu troche rozpraszają.
Powodzenia!