Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: 1DS MKIII - AF nagle oszalał bez widocznej przyczyny

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dziś otrzymałęm informację z serwisu.
    Poinformowano mnie że jest to uszkodzenie procesora AF i jest to podobno jakaś "wewnętrzna" sprawa. Jest to podobno dość rzadka przypadłość która przy około 100tys zdjęć może się pojawić w tym modelu (1DsMkIII). Pan poinformował mnie że w tym wypadku jeśli sprzęt jest na gwarancji to nie powinno być problemu z wymianą - ponieważ nie da się tego tak naprawić żeby całkowicie to wykluczyć w przyszłości. Taka jakby bardzo rzadka wada fabryczna. To tak w skrócie - bo Pan serwisant używał wielu mądrych słów
    A teraz najważniejsza informacja dla Was:
    Przy wystąpieniu takich objawów jakie opisalem w opisie mojego problemu NIE POWINNO się kombinować ze zmianą obiektywów i "sprawdzaniem" czy na innym działa AF. Przeważnie się to kończy uszkodzeniem napędu USM, zwłaszcza w obiektywach 1.2/1.4. Pan powiedział mi że mialem dużo szczęścia że obiektyw nie został uszkodzony.
    Mam nadzieje że nikomu z Was się nie przytrafi taki problem jak mój.
    Dziele się tą informacją z serwisu bo kiepsko jeszcze oprócz uszkodzonego body miec uszkodzone szkła…
    Pozdrawiam.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbudzyk Zobacz posta
    . Jest to podobno dość rzadka przypadłość która przy około 100tys zdjęć może się pojawić w tym modelu (1DsMkIII). Pan poinformował mnie że w tym wypadku jeśli sprzęt jest na gwarancji to nie powinno być problemu z wymianą - ponieważ nie da się tego tak naprawić żeby całkowicie to wykluczyć w przyszłości. Taka jakby bardzo rzadka wada fabryczna. ....
    Kurde, jeśli to jest wada fabryczna to powinni wymieniać bez względu na gwarancję inaczej to się kwalifikuje do kategorii oszustwo.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów