Strona 35 z 46 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 452

Wątek: [panas_k] portrety

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: [panas_k] portrety

strzelam,że to 5d mkIII

co do obróbki to nie rozumiem dlaczego wśród wielu fotografujących utarło się, że obróbka rawa (np. w ACR, czy LR) to w zasadzie nie obróbka, bo przecież pracujemy na cyfrowym negatywie. Natomiast jak już wrzucimy to do photoshopa to już jest manipulacja, przesadna ingerencja i to już nie jest zdjęcie, ale grafika Obróbka to obróbka. To samo można robić w LR i PS. Wiadomo raw daję jeszcze większe możliwości szczególnie jeśli chodzi o zmianę ekspozycji i WB. Dziś w od-RAW-iaczach można robić nawet korekty lokalne. W C1 v.8 jest już nawet clone i healing brush.

W 2014 roku nie widzę potrzeby tłumaczenia się ze sposobu obróbki. Obróbka jest OK. Jest potrzebna. Najważniejsze to mieć smak i umiar! Nie ulega wątpliwości, że autor galerii to ma Fajne foty pozdrawiam.
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez panas_k Zobacz posta
    A kto zgadnie co to za puszka dostanie coś może, jakiś mały presecik czy coś )
    Canon 6D

Początki nałogu
    Miasto
    022

1ds3

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Ja obstawiam, że to 5D Mark I

Pełne uzależnienie

nowy nikon 750
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Bywalec

Lytro Illum

panas_k
    Guest

5D classic tyle co sprzedałem, nie było sensu kupować takiego samego, 5D Mark II został zastąpiony 5D Mark III - bez sensu decyzja pod względem kolorystycznym, w życiu się tyle nie namęczyłem z odcieniami skóry co przy plikach z 5DMkIII, nie twierdzę, oczywiście, że to zły aparat, wręcz przeciwnie, technologicznie absolutnie znakomity natomiast o ile kolory z 5d i 5dII były dla mnie powodem dla którego zdecydowałem się na Canona, tak 5DIII wręcz odwrotnie. Tak więc rozstaliśmy się z III bo jesli aparat nie daje mi takiego obrazka jak chcę to go nie chcę. Na Nikona nie było sensu się przesiadać, chociaż miałem taki pomysł żeby spróbować innego systemu ale na razie fundusze nie pozwalają na taką zmianę. Żadne 1D, średnie formaty czy inne drogaśne maszyny. Popróbowałem sobie wszystkiego od Fuji przez 1DX i absolutnie najfajniejszy dla mnie obrazek ma… 6D. Kolory skóry jeszcze lepsze niż 5DI (co myślałem jest niemożliwe), niesamowite iso i małe body. Dla mnie idealna maszynka, w połączeniu z 35L, 50L i 85L wypluwa takie magiczne kolorowanki, że aż się morda cieszy na samą myśl o kolejnej sesji

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Mały presecik?

panas_k
    Guest

Wysłałem

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

No proszę, nie pomyślałbym o zmianie w takim kierunku
    5D III nie miałem, nie robiłem też takich porównań, bardziej porównywałem sam AF, ale miło jestem zaskoczony twoim zdaniem,
    mnie również się bardzo podobają kolorki, zwłaszcza odcień skóry
    Czy w twoim przypadku posiadanie 36Mpix coś by zmieniło, dodało w twojej pracy?

Strona 35 z 46 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów