Cytat Zamieszczone przez homesicalien Zobacz posta
Nie wyobrażam sobie, tfu... ja osobiście nie wyobrażam sobie, żeby klient kręcił nosem, bo piksele za duże i jego twarz jest wyświetlana na zbyt małej ich liczbie przy 220ppi.
Poprawnie wyostrzone zdjęcie wyświetlane na tablecie 220ppi wygląda IMHO ostrzej niż analogiczne na monitorze 22" 1920x1200 (oczywiście biorąc pod uwagę różnice w odległościach patrzenia).
z punktu widzenia landszaftow i tego, ze sam jestem swoim klientem - zdecydowanie najlepiej to wyglada na tablecie 2560x1600, potem monitor (1920x1200), potem telewizor 40" a dopiero potem.... dluuuuuugo potem jest tablet 8" 1280x800.

ciekaw jestem jak beda wygladaly ekrany AMOLED 12"/14" z 4K (3940x2160 czy ile to tam ma byc) jak sie w koncu pojawia. takie pod katem lapsow (czy convertible'a jak Lenovo Yoga) z Winda 8, bo to juz by bylo urzadzenie do przenosnej pracy (wiec z klawiatura i myszka) ale nie do pustej appleopodobnej konsumpcji tresci. kupic nie kupie, ale z checia bym poogladal swoje zdjecia na takim czyms...

Cytat Zamieszczone przez homesicalien Zobacz posta
A jeśli chodzi o brak wejścia na microSD, rzeczywiście jest to spora wada nexusów. Jednak przez USB OTG można kopiować pliki z flash drive przy użyciu np. pluginu do total commandrera. A po rootowaniu pen działa jak w pełni funkcjonalna pamięć.
tak wlasnie dziala microSD w tabletach androidowych, nic nie trzeba rootowac. bawienie sie w kabelki i przejsciowki jest dla mnie... very Apple...